Marturia cutremuratoare a tanarului impuscat la protest: "Cand au tras, am cazut si au aruncat cu un furtun peste mine"

Un barbat ar fi fost impuscat in protestul din 10 august. Tanarul sustine ca s-a tras in el cu gloante oarbe. El a facut marturisiri socante intr-un live pe Facebook.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Stateam in c.r. Nu stateam nimic altceva, stateam in c.r si cand au inceput sa dea cu gaze si cu toate alea am rezistat, am stat, nu am scandat nimic si au inceput sa traga. Erau nu stiu cate sute de femei si barbati langa mine. Au tras cu gloante oarbe. Cand au tras, am cazut peste un gardulet, tin minte ca mi s-au dus picioarele si au aruncat cu un furtun de apa peste mine. (...) Am spus chemati-mi politia, sa fac si eu dreptate, au zis ca n-au nicio putere. (...) Mi-au spus ca nu fac nimic la spital", a spus tanarul.

Peste 400 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

“Vorbim despre 452 de persoane asistate medical la faţa locului şi 40 de persoane transportate la spital. Printre persoanele cărora li s-a acordat asistenţă medicală la faţa locului se află şi 35 de jandarmi, dintre care 11 au fost transportaţi la spital”, a declarat locotenent colonel Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute sâmbătă.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: