Mărturia cutremurătoare a unei familii din Argeș infectată cu COVID-19! Un bărbat și-a pierdut fiica de 21 de ani în timp ce aștepta să se testeze

O femeie și fiica ei de 21 de ani au murit după ce au fost diagnosticate cu coronavirus. Tatăl a așteptat aproape două zile să fie testat.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea

Și-a pierdut fiica de 21 de ani și soția, după infecția cu COVID


In articol:

O familie din Argeș trece prin momente cumplite! Un bărbat și-a pierdut în doar o săptămână, fiica de 21 de ani și soția. Cea care s-a infectat prima cu coronavirus a fost soția bărbatului.

Citeste si: Vulpița și Viorel, coșmar în ambulanță! Bolnave de coronavirus, ”vedetele” nu au fost primite la nici un spital din București

Mama a fost infectată cu coronavirus și intubată la ATI, iar medicii nu au testat întreaga familie pentru coronavirus, deși intraseră în contact. Fiica femeii ar fi fost testată abia pe 20 iulie, abia după ce a început să aibă simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19. La recomandarea medicilor, a urmat un tratament acasă, însă starea ei s-a înrăutățit și pe 26 iulie a fost transferată la spitalul din Câmpulung, conștientă. Câteva ore mai târziu a fost intubată, iar a doua zi a decedat. În tot acest timp, tatăl fetei a așteptat în curtea spitalului, a cerut să fie testat, a fost testat abia ieri.

Mărturia cutremurătoare a unchiului fetei de 21 de ani: „Nu am putut să-l sun pe cumnatul meu să-i spun că a murit copilul lui”

„Mama care a fost în stare foarte gravă a rezistat la ATI, intubată, aproape o săptămână. Copilul ăsta în 24 de ore s-a prăpădit de când, teoretic s-a infectat, în timp ce mama ei era bolnavă și în spital, confirmată, nimeni nu s-a gândit să îi întrebe sau să îi testeze sau să vadă ce este cu ei. A ajuns la spital la Pitești, patru ore a stat într-o mizerie de cort, fără căldură, în frig, ea cu febră. Nimeni nu s-a interesat, în jur de 12 noaptea au venit și au testat-o si au spus așa: «Domnișoară, poți să pleci acasă». În condițiile în care între Pitești și Rucăr sunt aproape 100 de kilometri. La 12 noaptea. Singură. În condițiile în care 99% exista probabilitatea ca fata să fie pozitiv COVID, lucru care s-a și confirmat a doua zi.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Cât va costa vaccinul anti-COVID-19? 2 miliarde de oameni vor fi vaccinați până în 2021 pentru noul coronavirus

Fata a fost luată după aproape 8 ore de ambulanță, a fost dusă la spitalul de pneumofiziologie din Câmpulung. A ajuns cu saturație 57. La Pitești a ajuns duminică după-amiaza, tatăl ei este de ieri în curtea spitalului din Pitești, în cort, adus să se testeze pentru că nu s-a simțit bine. Nu l-a băgat nimeni în seamă. Copilul lui, ieri, a murit în timp ce el era acolo în curte. Am sunat la spital pentru că, vă spun sincer, mi-a fost foarte greu să îl sun pe cumnatul meu la o săptămână după ce și-a pierdut soția să îi spun eu că i-a murit copilul. Nu am putut. Omenește, dacă cineva mă poate judeca pentru treaba asta, asta e”, a povestit unchiul fetei de 21 de ani, potrivit Digi 24.

Citeste si: Starea de urgență, prelungită până pe 15 octombrie. Ce țară a luat decizia

De asemenea, unchiul fetei a mai spus că a sunat la spital și i-a anunțat pe oficiali că în curtea lor se află un om care așteaptă să fie testat pentru coronavirus.

„Am sunat la spital și am zis: «Oameni buni, e un om acolo în curtea dumneavoastră care stă ca un tâmpit, singur, și așteaptă să îl testeze cineva. Între timp, i-a murit copilul. Și nu știe. Se poate duce cineva?». Ni s-a spus, «dom’le, noi n-avem timp de așa ceva. Nu putem să facem treaba asta». Tatăl ei este în continuare în curtea spitalului din Pitești, așteaptă rezultatul testului, el a zis că nu pleacă acasă, că nu știe ce se întâmplă cu el și dacă e pozitiv nu vrea să îmbolnăvească pe alții”, a mai povestit bărbatul.

Directorul Spitalului: Bolnava a plecat pe semnătură 

Directorului spitalului în care au murit mama și fiica a fost contactat pentru a oferi explicații în legătură cu tragedia care s-a petrecut. Oficialul a spus că fata de doar 21 de ani a plecat acasă pe semnătură după ce a fost testată.

„Este o tragedie ce s-a întâmplat. Într-adevăr, aceasta este succesiunea evenimentului, adică – a venit la spitalul județean pe data de 20, a fost evaluată. În așteptarea testului, dânsa a refuzat să rămână, avem semnătura dânsei pe foaie și a spus că așteaptă rezultatul acasă. Marți, i s-a comunicat că este pozitivă și a urmat un tratament la domiciliu până joi când a anunțat salvarea și starea generală s-a deteriorat, a fost internată la spitalul de pneuomologie din Câmpulung. De acolo transferată la Pitești în secția de ATI, în stare foarte gravă.

Referitor la contacții direcți cu persoana infectată, să știți că nu este obligatorie testarea acestora. Se testează doar dacă sunt simptomatici, în rest, ei trebuie să stea în izolare 14 zile. Tatăl fetei este și dânsul pozitiv, este internat la Leordeni. Celelalte detalii, într-adevăr cutremurătoare, de stat și de așteptare pe care eu nu pot să le controlez, într-adevăr este o suprasolicitare la nivelul UPU spital județean și timpii de așteptare sunt mai mari decât normal. Ce putem spune, noi când am primit bolnava în starea respectivă, în starea ei foarte gravă, a primit tot tratamentul necesar dar, din păcate, nu a mai putut fi salvată și cu ultimul tip de medicație, dacă sunteți la curent, cu acele corduri speciale, acele măsuri de ventilație asistată, nu s-a putut obține rezultatul dorit”, a declarat Gabriel Copciag, conform aceleiași surse. 


Citește și:

Lovitură de teatru în cazul Caracal! Alexandra Măceșanu, răpită de un interlop apropiat Clanului Sportivilor? Dezvăluirile lui Gheorghe Dincă EXCLUSIV

Liviu Dragnea are probleme de sănătate! Irina Tănase a dat primele declarații despre starea de sănătate a fostului președinte PSD: "I s-au umflat genunchii"

Iată tot ce trebuie să știi dacă te întorci în România! Ce să faci ca să eviți carantina

Piedone își strigă nevinovăția în dosarul Colectiv! Ce a declarat Primarul Sectorului 5 pe treptele Curții de Apel: " Sunt nevinovat..."

Nicușor Dan anunță o nouă măsură nepopulară! Adio Târg de Crăciun în București

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies