Mărturia halucinantă a unui şofer de tir care s-a întors din Italia: “Au zis că mă sună, dar...” Ce decizie a luat românul

Un şofer de tir care s-a întors recent din Italia, din zona afectată de coronavirus povesteşte că a venit în ţară şi nu a fost luat în seamă de autorităţi.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Cătălin este unul dintre miile de români care au plecat în Italia pentru a oferi un trai mai bun familiei dale. Românul este şofer de camion, doar că noul coronavirus l-a împins să de întoarcă acasă pentru a sta departe de greutăţile care macină toată Italia.

Cătălin povesteşte că s-a întors în ţară în urmă cu o săptămână şi deşi a declarat de unde vine, nu a fost luat prea mult în seamă de autorităţi. Ba mai mult, bărbatul a intrat în autoizolare şi a aşteptat un semn de la organele care ar fi trebuit să verifice dacă omul stă în casă sau nu. 

”De ce nu m-a băgat nimeni în seamă așa cum trebuie la aeroport, după ce am aterizat, deși am spus de unde vin?”, a început Cătălin să mărturisească, potrivit Cancan

Citeste si: Cinci noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul a crescut la 64 de persoane infectate

Cătălin, dezamăgit de autorităţile din România. Bărbatul se aştepta la o investigaţie amănunţită la aeroport 

Românul nu a călătorit în zonele afectate de coronavirus ale Italiei  Bărbatul a povestit că deşi ştia că vine dintr-o zonă afectată a Italiei se aştepta ca autorităţile să fie ceva mai severe cu el şi să facă investigaţii amănunţite pentru a afla dacă românul este sau nu infectat cu noul coronavirus.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Se anunță cea mai grea zi. Coronavirus produce prăpăd la nivel mondial

"Am ajuns pe Otopeni, aici e frumusețea, unde speram să aflu mai multe informații, ce trebuie să fac?? Și mă așteptam să fiu controlat! Auzisem ceva, că se ia din gură, exudat, nu știu, câteva picături de sânge… Nu! Am fost întâmpinați de doi oameni cu echipament de protecție pe ei, cu măști, mi-au pus un termometru la cap, au zis că n-am nimic, dar eu am cerut informații. 

 Am întrebat, în special, dacă pot să mă întâlnesc cu fiica mea care locuiește în București, după cum am și scris pe chestionarul de evaluare și localizare pe teritoriul României. Am pus chiar cu semnul întrebării, București?, nu știu, în funcție de ce mi se spune, dacă pot sau nu, și Bacău, evident. Mi s-a răspuns și nu prea! Unul dintre acei oameni mi-a spus: «Du-te, domnule, liniștit, că nu ești dintr-o zonă cu risc», celălalt mi-a spus să am grijă! Nu știu la ce să am grijă, la ce s-a referit și, dacă se poate, cât mai mult ferit, cât mai mult prin casă. Și că o să fiu contactat de DSP și, dacă eu cred că am febră sau altele, să sun la medicul de familie. Bineînțeles, acum e joi seara, nimeni nu m-a sunat, nu m-a întrebat nimeni nimic! Au zis că mă sună, dar… pauză! Într-adevăr, eu simptome nu am”, a povestit Cătălin.

Pentru că nu a primit toate informaţiile de care avea nevoie la aeroport, Cătălin a sunat la numărul de telefon pus la dispoziţie pentru cazurile de coronavirus şi a întrebat ce ar trebui să facă în situaţia sa. 

Citeste si: Avertismentul unui medic italian: Încă așteptăm vârful epidemiei

”Am sunat la numărul ăla, la linia TelVerde, după ce am ieșit din aeroport, și am cerut niște explicații. Tot așa mi s-a spus și acolo, dacă doresc să stau izolat, să sun la ei și mă vor ajuta! Dar tot acolo am explicat situația mea, de unde vin, ce am făcut și mi s-a zis că nu e obligativitate de carantină sau izolare la domiciliu! Dar, dacă eu doresc asta și n-are cine să mă ajute, să sun la DSPJ Bacău și să cer ajutorul. Am întrebat și aici de controlul pe care eu știam că trebuie să mi se facă după aterizare și am fost trimis înapoi în aeroport, să caut medicul! Păi, dacă eu aveam coronavirus, mă întorceam într-un aeroport plin de oameni?!!!

După ce am părăsit aeroportul, m-am întâlnit cu fiica mea, nu m-am apropiat de ea, am stat, oarecum, la distanță, am băut o cafea în parc, mi-a dat biletul pentru microbuzul cu care urma să plec spre Bacău. Seara am ajuns în Bacău și, după cum ți-am spus, până azi nu m-a contactat nimeni. Eu am făcut ceea ce trebuie: nu am ieșit prea mult, în mall nu am călcat, până și pe părinții mei i-am evitat! Nu am fost nici chiar pe 8 Martie la mama mea să-i duc un buchet cu flori, am vorbit doar la telefon! Părinții mei sunt oameni în vârstă, am eliminat orice risc. Nu mai zic de un cinematograf, restaurant, mijloace de transport în comun! Nu, niciuna dintre ele. Am ieșit eu, seara, cu mașina, singur și m-am plimbat. E un magazin peste drum de unde-mi cumpăr cele necesare în casă. Mă duc noaptea, când nu-i aproape nimeni. Să stau departe de toți.

Au trecut doar cinci zile de când m-am întors din Italia, nu m-a sunat, repet, nimeni, sper să mă sune, până la urmă, cineva. Cam asta ar fi nedumerirea mea, în principiu”, a mai spus bărbatul întors din Italia.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Concurenții de la Puterea Dragostei și-au făcut analize de teama coronavirusului? Cine a ajuns la medic în ultimele zile

Cea mai veche asistentă de la Ambulanța Bacău a murit! După 40 de ani de meserie, ultima tură i-a fost fatală

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat! S-a întâmplat înainte de votul din Parlament

Coronavirus poate recidiva. Cazul unei vedete provoacă fiori la nivel mondial

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies