Mărturia unei asistente medicale infectată cu coronavirus: ”Sunt la ATI Balș de zece zile. Este iadul aici...”

Strigăt de disperare al unei asistente medicale, aflate în stare gravă, la ATI Matei Balș! Femeia, internată de zece zile!

Distribuie pe:

Autor: C.C.


In articol:

Mărturia unei asistente medicale infectată cu coronavirus: ”Sunt la ATI Balș de zece zile. Este iadul aici...”

O asistentă medicală, bolnavă de COVID-19, îi povestește unei prietene, cadru medical, cum s-a infectat cu noul virus, deși s-a protejat cât de mult a putut. Femeia este în stare gravă, internată la ATI Matei Balș și se roagă pentru viața ei. Numărul îmbolnăvirilor cadrelor medicale a început să crească, odată cu relaxarea măsurilor de protecție. Marinela Tănase, cadru medical pe ambulanță, a postat pe pagina ei de Facebook mesajele cu asistenta contaminată. 

”Cam așa stă treaba, realitatea cruntă… E o discuție cu o colegă de-a mea din țară, nu contează nici numele , nici localitatea, o știu de mult, e un OM special. Să nu mai credeți că sunt povești, că se inventează, că se dă medicație aiurea… E asistent medical de urgență, pricepută, și n-ar acceptă ,,prostii” în medicație. Doar ce am avut discuția, sunt terminată de durere și mă rog pentru sănătatea ei. Doamne ajută să fie bine și să se întoarcă la familie !”, este mesajul postat de Marinela Tănase pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Cristian Țânțăreanu, primele declarații despre divorțul dintre Anca Țurcașiu și Cristian Georgescu! Ce a declarat nașul de cununie: “Foarte bine ca a divorțat…..”

Citeste si: Gabriela Cristea plănuiește să se întoarcă pe micile ecrane. Vedeta a făcut anunțul mult așteptat: ”Este vorba tot de o emisiune de divertisment”

Citeste si: Noi detalii ies la iveală după divorțul Ancăi Țurcașiu! Cum a ajuns Mirela Vaida în patul soțului celebrei actrițe

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Mărturia unei asistente medicale infectată cu coronavirus: ”Sunt la ATI Balș de zece zile. Este iadul aici...”

”N-am crezut în veci că fac forma asta gravă”

Din conversația postată de Marcela Tănase, rezultă că sunt mai multe cadre medicale, internate la ATI Balș. Asistenta infectată cu COVID povestește că primește un tratament complex și că se simte fosrte slabită, iar din acest motiv nu poate scrie, dar să mai vorbească la telefon. 

”Din nefericire m-am contaminat și eu. Sunt la ATI Balș de 10 zile. E iadul aici. Aveți mare grijă de voi. Eu am avut grijă, dar tot am pățit-o. N-aș fi crezut în veci că fac forma asta gravă… la un pas de intubare. Rugați-vă pentru mine!

Ooof. Doamne. Poți să vorbești la telefon?

Nu. N-am putere. Să vb. Trag de fiecare respirație.

Mărturia unei asistente medicale infectată cu coronavirus: ”Sunt la ATI Balș de zece zile. Este iadul aici...”

La serviciu am intrat în autoizolare de la primele semne. N-am făcut „rău” nimănui.

Mă refer dacă ai luat tu de la cineva.

Am luat de la un pacient. Pe care l-am transportat în stare foarte gravă pe o distanță foarte lungă. 100% nu poți să știi. Mi-a strănutat în față și a luat și masca să fie treaba treabă”, se arată în conversația celor două cadre medicale.

Mărturia unei asistente medicale infectată cu coronavirus: ”Sunt la ATI Balș de zece zile. Este iadul aici...”

”Nu te poți duce în costum de înaltă protecție la orice solicitare, deși eu cred că ar trebui. Eu m-am superprotejat și tot am luat-o (…) Aici suntem pe ATI numai cadre medicale, doctorii și asistenții. Toți urlăm că murim, că ne sufocăm, toți plângem la fel”, spune asistenta medicală internată pe ATI. MArcela Tănase, cea care a publicat conversația, o întreabă pe colega sa ce medicamente îi sunt administrate. ”Antiviral, antiwiremic, antibiotic, Fraxiparină… Nu pot să scriu că am cateterism arterial, consolă, robineți cu 6 linii venoase.. Fluimucil, vitamina C, Multe… Sunt pe 10 injecții (nr. intravenoase)”, îi răspunde asistenta infectată.

Totodată, postarea făcută de cadrul medical de pe ambulanță este pusă la îndoială de unii internauți. De exemplu, Răzvan Zbirlea, unul dintre persoanele care au comentat, scrie că mesajul nu este credibil pentru că „În primul rând , pacient fiind nu ai voie cu mobil../ Dacă eșți aproape de intubare , chiar n ai cum să fi în stare să scrii mesaj/ Să ai combinezon sau echipamentul, plus masca, plus mănuși și ochelari..să ți scuipe cineva în față…în AȚI/ Cateterism” arterial?! Și dc are „cateterism” arterial, lt ce 6 linii venoase?! Pusă pe 10 injectomate? Și cu toate acestea , a putut să scrie ?!” 

”E greu să pricepeți cum este să încerci cu disperare să iei legătură cu oamenii, am mai avut o colegă care mi-a scis și pe seară a murit, nu mai conspirați, eu spun fapte concrete, nu vreau decât să aveți dreptate, dar din păcate mi se întâmplă să pierd oameni dragi, domnule! Cu telefoane au voie, doar că uneori le găsește familia în saci de plastic, și dincolo nu mai răspunde nimeni”, este replica cadrului medical de pe ambulanță, Marcela Tănase.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cristian Țânțăreanu, primele declarații despre divorțul dintre Anca Țurcașiu și Cristian Georgescu! Ce a declarat nașul de cununie: “Foarte bine ca a divorțat…..”

Putem să uităm de Pamela Anderson și Baywatch! Noi o avem pe Cristina Vasiu! Imagini fantastice de pe Litoral VIDEO

Leo de la Strehaia face revoluție pe Youtube și dă premii de peste 30.000 euro abonaților lui! Anunțul incredibil al ”prințului țiganilor”

Pepe, situații neplăcute chiar de ziua lui: ”Asta înseamnă să te...”

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies