Mărturiile tragice ale pacientului internat lângă salonul groazei de la Matei Balș! Cum a scăpat din incediu

Povestea lui Gheorghe Trucan, pacientul care s-a aflat cel mai aproape de salonul în care a avut loc tragedia.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Gheorghe Trucan, un pensionar infectat cu coronavirus, a ajuns la Intitutul Matei Balș din cauza complicațiilor cauzate de boală.

Acesta a fost internat în salonul de lângă încăperea în care a izbucnit incendiul. Bărbatul povestește că a rămas de-a dreptul traumatizat din cauza momentelor de coșmar prin care a trecut! 

Povestea bătrânului care trebuia să fie în salonul în care a avut loc explozia!

Gheorghe Trucan a ajuns la spital din cauza dificultăților respiratorii cauzate de virusul SARS-CoV-2 și a fost internat în salonul 69, pavilionul 5 de la Intitutul Matei Balș din Capitală. Era plăcut impresionat de condițiile de la spital: „este atât de curat, încât nu are nevoie de nici măcar de papuci”, le-a povestit acesta familiei. 

Clădirea care a luat foc
Clădirea care a luat foc [Sursa foto: Inquam]

Cu toate acestea, nu putea să doarmă din cauza unui alt pacient cu Alzheimer care scotea zgomote puternice toată noapte și astfel, Gheorghe Trucan a solicitat să fie mutat într-un alt salon. La scurt timp, o asistentă l-a anunțat că s-a eliberat un pat în salonul vecin, cel în care urma să aibă loc tragedia, însă bătrânul a refuzat până la urmă. 

În dimineața următoare, î n jurul orei 05:00, bărbatul a fost trezit de o explozie puternică, iar în jurul lui a văzut doar fum, foc și foarte multă agitație. 

Citeste si: Petrică Cercel și-a prevestit moartea. Ce a făcut la ultima cântare- bzi.ro

Cum a scăpat Gheorghe Trucan din flăcări 

A pornit desculț spre ușa salonului, iar când a deschis-o a rămas șocat: holul era cuprins de flăcări. La scurt timp, aerul respirabil fusese înlocuit de un fum greu, necăcios. Și-a luat actele și a încercat să deschidă geamurile, dar erau blocate. Așa că a luat un scaun și a început să lovească puternic geamul, până acesta s-a spart în întregime. 

Ar fi trebuit să se arunce de la geam și chiar dacă era la parterul clădirii, distanța până la sol era destul de mare, iar pentru un bătrân orice lovitură putea fi fatală.  

Bătânul nu-și mai poate scoate din cap scenele de groază de la Matei Balș 

În momentul în care a vrut să sară au intervenit pompierii. Bătrânul a fost luat în nacela unei autoscări, iar după el au fost scoși din salon și ceilalți doi pacienți. 

Ginele bărbatului a declarat,pentru gândul.ro, că după ce a fost salvat, omul a stat în frig, fiind desculț și îmbrăcat doar în pijama preț de circa 15 minute.

Gheorghe Trucan a fost transportat la Spitalul Sfântul Ioan.

Victime cărate cu pături de câtre salvatori
Victime cărate cu pături de câtre salvatori [Sursa foto: Inquam]

Citeste si: Agonia victimelor carbonizate de la Institutul Matei Balș! Prin ce chinuri au trecut pacienții

 Bărbatul este acum profund afectat de incidentul prin care a trecut. Soune că prin fața ochilor încă i se derulează momentele tragice. Acesta vede numai flăcări, iar în memorie ia rămas impregnată imaginea unei victime carbonizate, pe care a văzut-o în curtea spitalului, fiind cărată de pompieri, într-o pătură. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Toni Grecu era internat la Matei Balș în timpul incendiului: ”M-am prăbușit inconștient”

Frigul din saloanele în care stăteau pacienții internați la Intitutul Matei Balș! „Ne-am temut mereu că putem ajunge la o astfel de tragedie”

Raed Arafat a răbufnit la adresa unui jurnalist, în direct! Prima reacție în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balș”: „Ați venit să urlați...”

Horoscop Zilnic Sâmbătă 18 Septembrie 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor

S-a anunțat carantina în România! Florin Cîțu va da ordin clar

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies