Mary Toft, femeia care i-a convins pe doctori că naşte iepuri

Din când în când, auzim despre câte o escrocherie extraordinară, care păcăleşte foarte mulţi oameni. De exemplu, performanţa omului care a vândut Turnul Eiffel sau falsurile colosale expuse în muzeul care a costat 500 de milioane de dolari.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

Pe 27 septembrie 1726, Mary Toft, o servitoare în vârstă de 25 de ani, din Surrey, Anglia, a intrat în travaliu. Era ciudat, fiindcă pierduse o sarcină cu o lună înainte, deşi relatările spun că a continuat să pară gravidă.

Cu ajutorul vecinei Ann Gill şi al soacrei, Ann Toft, femeia a născut. Însă a născut ceva groaznic. Femeile au adus pe lume o creatură moartă care semăna cu o pisică, căreia i se îndepărtase ficatul.

Tulburate, femeile au chemat un obstretician profesionist: John Howard. Cu Howard drept martor, lucrurile au luat o turnură şi mai ciudată.

De-a lungul lunii următoare, Toft a născut şi alte animale moarte (şi părţi de animale): picioarele unei pisici, capul unui iepure, şi, într-o zi, nouă pui de iepure morţi. Howard a trimis o serie de scrisori către cei mai mari doctori şi savanţi din Anglia, precum şi secretarului regelui George I.

Pe măsură ce zvonul se răspândea, se pare că Mary continua să nască iepuri. Regele l-a trimis pe unul dintre anatomiştii de frunte ai acelei epoci, Nathaniel St. Andre, care a sosit în biroul lui Howard chiar atunci când Mary era în travaliu cu al cincisprezecelea iepuraş. În aceeaşi zi, a mai născut câţiva iepuraşi.

St. Andre văzuse tot ceea ce era de văzut.

Ştia că aceste naşteri miraculoase îi puteau asigura un loc în istoria medicinei şi a publicat „O scurtă poveste a naşterii extraordinare a unor iepuri”. Astfel s-a pus în mişcare cea mai ciudată înşelătorie din secolul XVIII.

Potrivit lui St. Andre, explicaţia era „amprenta maternă”. Teoria, care era destul de acceptată printre experţii medicali, susţinea că un copil putea fi influenţat profund de experienţele mamei. Totuşi, era prima dată când cineva susţinea că era posibil ca o femeie să dea naştere unui animal.

Mary Toft susţinea că, în timp ce era însărcinată, încercase în zadar să prindă doi iepuri în sălbăticie. Apoi, i se făcuse o poftă insaţiabilă de carne de iepure.

Aceste două senzaţii puteau explica motivul pentru care corpul ei producea cadavre de iepure în loc de fetuşi umani. Povestea lui St. Andre era uimitoare, însă lumea medicală de atunci, deşi era primitivă, a fost foarte sceptică.

Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO .

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Şişcanu o alăptează pe fiica ei în public! Cum a fost surprinsă într-o cafenea

Un cunoscut artist şi-a cerut iubita în căsătorie într-un mod inedit! “A fost un moment cu totul special! Acolo mi-a jurat iubire adevărată“

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

Horoscop 23 ianuarie. O zodie dă de necaz sâmbătă: Ai probleme financiare şi personale

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

”Naționalizarea” platformelor și a rețelelor sociale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies