Masacrul din Connecticut face parte dintr-o lunga serie de tragedii! Vezi aici detalii despre alte astfel de evenimente sfasietoare din institutii de invatamant

Masacrul de la scoala din Newton, Connecticut, in urma caruia au murit 28 de persoane, dintre care 20 de copii, nu este singura tragedie de acest gen petrecuta intr-o unitate de invatamant de peste Ocean.

Distribuie pe:

fara descriereProfesorul de origine romana Liviu LibrescuPrimul a avut loc in urma cu foarte multi ani, in 1927 mai exact, la o scoala din Michigan. Atunci, trezorierul a pus la cale trei atacuri cu bomba si a ucis 38 de copii, doi profesori, alti patru adulti, a ranit alte 58 de persoane, dupa care s-a sinucis.

Un alt atac s-a petrecut in 1966 la Universitatea din Texas. Un tanar care studia sa devina inginer a ucis 13 persoane, printre care se afla si o femeie insarcinata, si a ranit 32 de oameni. El a deschis focul in interiorul unitatii de invatamant si in imprejurimi. Inainte el isi omorase sotia si mama.

In 1999, la liceul din Colubine, Colorado, doi studenti au deschis focul. Bilantul victimelor: 13 morti, 12 studenti si un profesor, si 21 de raniti.

In masacrul de la Virginia Tech a pierit si un roman: profesorul Liviu Librescu. Autorul este un asiatic crescut in Virginia, Cho Seung-hui. Tanarul si-a ucis fosta iubita in caminul in care aceasta locuia, dupa care a deschis focul in campus. In total 32 de persoane si-au pierdut viata, iar atacatorul s-a sinucis si el.

Profesorul de origine romana a fost impuscat in timp ce incerca sa isi ajute studentii sa scape nevatamati. Barbatul in varsta de 76 de ani preda mecanica solidelor si a fost impuscat pentru ca a blocat usa pentru ca ucigasul sa nu poata intra in sala de clasa unde isi tinea cursul. Ulterior, el a fost declarat erou, scria la vremea respectiva presa din America.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate