Mască chirurgicală. Cum se poartă corect masca în timpul epidemiei de gripă

Mască chirurgicală. În timpul epidemiei de gripă, masca chirurgicală este o metodă vitală de apărare împotriva răspândirii virusului.

Distribuie pe:

Mască chirurgicală. Cum se poartă corect masca în timpul epidemiei de gripă

Mască chirurgicală. În plin sezon de gripă, masca chirurgicală este o metodă la îndemână pentru apărarea împotriva răspândirii gripei sau a altor virusuri și bacterii care se transmit la fel. Pentru ca utilizare măștii să fie cât mai eficientă, cei care o utilizează trebuie să respecte câteva reguli.

„Cum se poartă masca? Cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas logic în zona nasului cu apăsare fermă, cu bărbia, gura și nasul acoperite, cu părțile laterale ale măștii cât mai bine lipite de obraji. Nu se poartă diferit! Nu procedați ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când ești sănătos și cu albul în exterior când ești bolnav”, sunt sfaturile medicului Vasi Rădulescu, dintr-o postare mai veche pe Facebook.

Mască chirurgicală. Cum se poartă corect masca în timpul epidemiei de gripă

„Este eficientă masca? Ne vom spăla viguros pe mâini pentru protecție adecvată, pentru că masca nu reprezintă o metodă perfectă. Ne vom vaccina pentru a scădea drastic riscul de a face gripă. Vom sta acasă dacă suntem bolnavi.

Cele mai multe măști nici nu acoperă bine gura, nasul și mai ales părțile laterale și nu pot filtra eficient virusurile, dar pot limita transmiterile picăturilor de lichid din actul respirator, din tuse sau strănut. Totuși, trebuie să știți că nu există nicio recomandare oficială pentru purtarea acestor măști în gripă! Nu sunt incluse în vreun protocol strict de protecție. Depinde de fiecare cum decide să se protejeze în plus și numeroase studii au arătat efecte benefice”, a mai precizat medicul.

Citeste si: Video șocant! Suspecții de coronavirus din Wuhan, luați cu forța din propriile lor case

Citeste si: Suspectă de coronavirus, scăpată pe jos. Imaginile șocante au fost filmate! VIDEO

Citeste si: Școli închise. Lista unităților de învățământ unde cursurile au fost suspendate

La mijlocul lunii ianuarie, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că s-a înregistrat debutul sezonului gripal – rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 25% pentru acelaşi subtip.

În Capitală au fost înregistrate peste 900 de cazuri de gripă, iar mai multe școli și grădiniție au fost închise din cauza numărului mare de îmbolnăviri în rândul elevilor.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate