Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor! Uniunea Europeană dorește să interzică vânzarea acestora

Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor! Se dorește reducerea amprentei de carbon în Uniunea Europeană.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor! Uniunea Europeană dorește să interzică vânzarea acestora în următorele decenii.

Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor

Mașinile cu motoare diesel și pe benzină ar putea să dispară în viitor. Uniunea Europeană dorește să interzică vânzarea acestora peste 14 ani pentru a reduce emisiile de carbon din spațiul european.

Citeste si: Noul fermier 2021. Cei care vor da startul afacerilor în agricultură pot primi până la 100.000 de euro

Oficialii Comisiei Europene vor să interzică vânzarea de de mașini cu motoare pe benzină și motorină. Noua țintă ar putea fi 2035. „Bruxelles-ul pregătește condamnarea la moarte a motoarelor termice”, titrează publicația Politico, care citează trei oficiali europeni. Aceasta ar fi o schimbare majoră față de planurile actuale, potrivit digi24.ro.

Totodată, se vor introduce noi reguli pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Obiectivul Comisiei Europene era de a reduce definitiv emisiile de carbon până în 2050, însă acum de vrea ca obiectivul să fie atins

până în 2035.

Această propunere va fi prezentată la data de 14 iulie, iar mai apoi va urma o discuție între statele membre UE și Parlamentul European.

Citeste si: Ana Maria, fosta iubită a lui Fuego, a rupt tăcerea. De ce s-au desparțit, de fapt. E coșmarul oricărei femei..- bzi.ro

Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor
Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor[Sursa foto: PixaBay]

Producția de mașini electrice a crescut considerabil

Producătorii de automobile au început să crească producția de mașini electrice. Majoritatea companiilor produc mașini electrice, însă Volvo și Volkswagen și-au propus să treacă ușor spre modelele electrice, ținta lor fiind până în anul 2030.

Audi, care face parte din grupul Volkswagen, va înceta să mai vândă mașini cu motoare termice din anul 2026.

În timp ce Daimler și BMW nu au anunțat când vor să renunțe la combustia internă.

Citeste si: Veste proastă pentru milioane de angajați români. Decizia neașteptată luată de Guvern

Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor
Mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor dispărea în viitor[Sursa foto: PixaBay]

Reacțiile producătorilor de automobile

Producătorii de automobile au reacționat la propunerea Comisiei Europene. Șeful unui grup al producătorilor auto a declarat că noul target al Uniunii Europene ar putea aduce sfârșitul mașinilor hibride plug-in. Reprezentanții constructorilor auto spun că planurile Comisiei Europene  ar impune o trecere rapidă la vehiculele pe baterii, fără a lua în considerare alternativele.

„Dacă veți vrea să cumpărați o mașină nouă în 2036, nu va fi o alegere. Mașina va avea motor electric, chiar dacă se potrivește sau nu nevoii clientului, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă există energie verde și infrastructura necesară pentru a o încărca”, spune secretarul general al Asociației Europene a Furnizorilor Auto.

Industria auto cere ca înainte să se interzică mașinile cu motoare diesel și pe benzină, ar trebui să se investească masiv în instalarea de puncte de încărcare pentru ca autovehiculele electrice să fie mai atractive.

Potrivit Green Deal, emisiile generate de sectorul transporturilor ar trebui să scadă cu 90 la sută până în 2050. Și având în vedere că mașinile au un ciclu de viață de 15 ani, 2035 este termenul limită pentru a opri vânzările de automobile cu motoare pe benzină și motorină pentru a atinge această țintă în 2050.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Veste proastă pentru milioane de angajați români. Decizia neașteptată luată de Guvern

Trenurile Soarelui 2021. Vezi cât durează şi cât costă călătoria până la Constanţa

Liderii G7 donează un miliard de doze de vaccin anti-COVID pentru ţările sărace

Gina Pistol regretă că nu are bonă: „M-am bătut cu pumnii în piept și am zis că pot să o cresc singură”?

Șeful Pfizer dă cea mai bună veste! E anunțul anului despre pilula Paxlovid

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Blestemul lansat asupra Familiei Regale! Prințesa nu va putea fi fericită în veci. A plecat departe

EXCLUSIV | K.O. devastator pentru Moroșanu: ”Se plimbă cu caravana”. Lovituri sub centură și pentru frații Stoica

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies