Măsuri extreme anti-coronavirus: Nemții, urmăriți prin GPS de companiile de telefonie mobilă?

O știre incredibilă face senzație în presa germană! Nemții ar putea fi urmăriți prin GPS de companiile de telefonie mobilă. S-ar fi furnizat deja 5GB de date

Distribuie pe:

Autor: I.A.

coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania


In articol:

O importantă companie de telefonie mobilă din Germania ar fi furnizat datele de localizare ale abonaților către Institutul Robert-Koch, cel mandatat de stat să gestioneze situația pandemiei de Coronavirus.

 

Citeste si: Nuntă cu 300 de oameni în plină epidemie de coronavirus, la Argeș. Unii invitați trebuiau să fie izolați la domiciliu

Citeste si: Un medic a încercat să vândă un medicament fals împotriva coronavirusului, pe Facebook. Ce preț avea

 

Chiar dacă nu există, în prezent, o bază legală care poate permite o asemenea acțiune din partea companiilor de telefonie mobile, reprezentanții uneia dintre acestea susțin că vor furniza doar date cu caracter anonim, care să permită exclusiv localizarea persoanelor. Motivul invocat este ținerea sub control a migrației cetățenilor, în acest fel dorindu-se limitarea extinderii și evitarea situațiilor de risc.

coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania

Experții în protecția datelor avertizează: nu există un cadru legal pentru o asemenea acțiune!

 

Conducerea companiei de telefonie mobilă a declarat că nu dorește altceva decât să susțină Institutul Robert-Kochut în lupta sa pentru oprirea răspândirii pandemiei de coronavirus, informează "Tagesspiegel Background Digitalisierung & KI".

Citiți continuarea pe stirilekanald.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate