Măsuri luate pe litoral în lupta cu pandemia de coronavirus. Te poți infecta de la apa mării?

În plină pandemie de coronavirus au fost luate o serie de măsuri pentru ca cei care vor să meargă totuși la mare să fie protejați de virus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Măsuri luate pe litoral în lupta cu pandemia de coronavirus. Te poți infecta de la apa mării?


In articol:

În lupa cu pandemia de coronavirus, regulile pentru salvamari se schimbă și, dacă până acum făceau respirație gură la gură, de acum se vor folosi de un balon pentru resuscitare.

”Manevrele de resuscitare vor rămâne la fel, în schimb pentru respirația gură la gură care o foloseam în anii trecuți vom introduce balonul. Începând cu acest an, vom folosi balonul în patrula cu barca și așa mai departe”, a explicat un salvamar.

„Vom avea această trusă la fiecare foișor, fiecare foișor va dispune de o astfel de trusă, inclusiv acest balon. În permanență trusa și toate materialele pe care le folosim la intervenție vor fi dezinfectate”, a completat tot un salvamar de pe plaja de la Mamaia.

În plus, medicii atrag atenția asupra fatpului că și pe plajă trebuie respectate regulile de distanțare socială.

Citeste si: Gina Pistol a cedat dupa perioada de izolare cu Smiley: "Nu mai suport mirosul"

Măsuri luate pe litoral în lupta cu pandemia de coronavirus. Te poți infecta de la apa mării?

Te poți infecta de la apa mării?

”Nu avem date științifice care să demonstreze că infecția cu acest virus s-ar transmite prin apa de mare. Apa de mare, după cum știm, este și sărată, există curenți în apa de mare care ajută la purificarea apei, însă și îmbăierea în apa de mare în aceasta perioada presupune respectarea regulilor. Mă refer aici la distanță, atenția la secrețiile orale, la gura, la nas. Deci distanța revine și aici ca regulă”, a explicat Dr. Loti Popescu, Direcția de Sănătate Publică Constanța.

„Marea diluează foarte mult, infecția virală ține de cantitatea de viruși pe care o primești, de virioni. În consecință, și asta prin diluție, este suficient să explicăm ca imposibila, improbabilă nici măcar la nivel teoretic, contaminarea prin apa mării. Contaminarea este posibilă pe plajă. Este posibilă pe plajă pentru că este ca orice contaminare pe uscat”, a explicat și biologul Adrian Bâlbă, conform Cancan.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate