Medic ATI: Mie nu îmi e teamă absolut deloc de acest virus

Petre Ciuvat, medic ATI Rovinari: "Nu îmi e teamă absolut deloc de acest virus"

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Petre Ciuvat, medic ATI Rovinari: Mie nu îmi e teamă absolut deloc de acest virus
Petre Ciuvat, medic ATI Rovinari: Mie nu îmi e teamă absolut deloc de acest virus


In articol:

Un medic ATI din Rovinari este un adevărat exemplu pentru colegii săi mai tineri. La aproape 80 de ani, doctorul Petre Ciuvăț nu se gândește să renunțe acum la ce știe să facă cel mai bine: să facă oamenii bine. În lupta cu noul coronavirus, medicul a înțeles că acum este cea mai mare nevoie de doctori care să ajute bolnavii.

Petre Ciuvăț chiar s-a bucurat când a auzit, în primă fază, că Spitalul Orășenesc din Rovinari va trata doar pacienții cu Covid 19, însă lucrurile s-au schimbat și a fost desemnată în acest sens unitatea medicală de la Târgu-Cărbunești.

Petre Ciuvat, medic ATI Rovinari: Nu îmi e teamă deloc de acest virus

Chiar și-așa, medicul de la ATI Rovinari, Petre Ciuvăț, este fericit că încă poate să-și exercite meseria de care s-a îndrăgostit în urmă cu aproape șase decenii. „De 57 de ani sunt la Anestezie și Terapie Intensivă. Încă am puterea să fac asta și acum. Vârsta cronologică îmi dă impresia că nu corespunde deloc cu cea biologică, dar încep să cred că e mult peste. E mare nevoie de medici pentru că această afecțiune alterează grav funcțiile vitale și noi exact cu asta ne ocupăm. Mie nu îmi e teamă absolut deloc de acest virus! Când ești medic, ești medic să faci oamenii bine!”, a fost sfatul medicului Petre Ciuvăț.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Coronavirus România: Încă 441 de persoane au fost diagnosticate. Bilanţul a ajuns la 5202, 1.487 fiind în Suceava

Citeste si: Ce salariu are doctorița fără un plămân care se luptă cu coronavirusul la Spitalul din Alba-Iulia! Corina Maniu nu renunță: „Nu am dat bir cu fugiţii, am ales să lucrez în continuare”

Citeste si: O pacientă dintr-un spital din Arad a trăit șocul vieții! O colegă de salon a murit sub ochii ei: „Au venit doi bărbați cu doi saci negri și am zis că o bagă pe femeie în ei. M-am cutremurat, un șoc!”

Noului virus îi putem face față dacă ne protejăm mai mult și dacă suntem receptivi la sfaturile medicilor, ne-a mai spus doctorul Petre Ciuvăț. „Populația percepe acest virus ca pe ceva groaznic. Este grav ce se întâmplă pentru că această molimă se răspândește rapid. Suntem în fața unei situații absolut noi și e normal să fie această temere. Oamenii trebuie să fie disciplinați, să învețe să se protejeze pentru că nu este niciun pericol dacă te protejezi. Își poate o mască oricine, își poate confecționa o mască, trebuie des să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun. Trebuie să ne protejăm”, a mai subliniat medicul.

 

Citește mai mult pe Pandurul 

Urmatorul articol
Citește și:

Sfârșitul tragic al ambulanțierului din Suceava. A murit, singur, în casă, în timp ce vorbea cu fiica lui la telefon

Surori gemene moarte la câteva zile distanță, după ce s-au infectat. Fratele lor, în stare gravă tot cauza COVID-19

Elena, o asistentă medicală româncă, a murit printre străini în lupta cu coronavirusul: „Și-a dedicat trupul și sufletul pacienților, nu s-a oprit niciodată"

Bărbatul care s-a plâns că a primit o chiflă cu trei felii de salam în carantină era obișnuit cu mesele bogate! Uite cum se distra înainte de pandemie Bahoi Libanezu, care...

Angajări în Poliție 2021. Cum poți să devii om al legii dacă nu ai terminat Academia de Poliție, ori școala de subofițeri de la Câmpina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies