Medic dat în judecată de spital pentru un milion de lei

Veste deloc plăcută pentru medicul gorjean Carmen Braia. Doctorita a fost data in judecata

Distribuie pe:

Autor: R.L.

medic dat in judecata. carmen braia


In articol:

Veste deloc plăcută pentru medicul gorjean Carmen Braia. Doctorița are mari șanse să restituie Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu peste un milion de lei noi. Banii au fost câștigați în instanță de familia unei tinere care a murit, în 2011, pe patul de spital, în urma unei injecții cu antibiotic. Suma a fost achitată de spital, iar medicul condamnat pentru ucidere din culpă a fost dat în judecată.

Cel mai mare spital din județul Gorj a fost executat silit, în urmă cu un an, pentru suma de 480 de mii de euro. Banii au fost retrași din conturile unității sanitare, fiind vorba de daune morale stabilite în cazul unei paciente de 17 ani.

Medic dat în judecată de spital pentru un milion de lei

Raluca Tulic a intrat în șoc anafilactic și s-a prăpădit după ce i-a fost administrată o doză de ampicilină pentru amigdalita de care se trata în spital, la medicul Braia. Se întâmpla în vara anului 2011, fata nefiind testată în privința reacției la antibiotice.

Citeste si: Pictorul care face voluntariat la spitalul din Târgu Jiu

Citeste si: Doi liceeni din Târgu Jiu, amendați de polițiști la poarta școlii

Citeste si: Polițist bătut în misiune. IPJ Gorj nu a făcut public cazul!

La șapte ani distanță, medicul Carmen Braia a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpă. A primit trei ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de șase ani.

Citeste si: Primul român infectat cu CORONAVIRUS a fost externat

În premieră pentru sistemul medical din Gorj, Braia a fost obligată la plata unor daune uriașe din propriul buzunar. Suma stabilită a fost de 480 de mii de euro, în solidar cu Spitalul Județean.

Citește mai mult pe Pandurul

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate