Medic de la Maternitatea Arad, reţinut pentru că ar fi cerut o mie de lei pentru o cezariană

Un medic de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost reţinut, în urma unei descinderi care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la spital, medicul fiind reclamat de o pacientă că i-a cerut o mie de lei pentru o operaţie de cezariană.

Distribuie pe:

fara descriereProcurorul Codrin Gavra de la Parchetul Tribunalului Arad a declarat că descinderea la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a SCJU Arad a avut loc în urma unei reclamaţii depuse de către o pacientă care avea nevoie de o operaţie de cezariană, pentru care medicul vizat i-ar fi cerut o mie de lei, informeaza Mediafax.

Conform sursei citate, în acest caz cezariana era opţiunea recomandată pentru a nu fi periclitată viaţa pacientei şi a copilului, iar operaţia trebuia făcută gratuit în spital.

La acţiune au participat procurori şi ofiţeri DGA, care au verificat inclusiv autoturismul medicului, parcat în curtea spitalului.

Intervenţia anchetatorilor a avut loc după operaţia de cezariană, care a durat trei ore, şi după ce pacienta i-ar fi plătit medicului suma pretinsă.

În urma cercetărilor, procurorii au decis reţinerea medicului, care este audiat şi ar putea fi propus judecătorilor pentru arestare preventivă pentru luare de mită.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate