Medicii, care nu au certificat verde, riscă să aibă contractul de muncă suspendat timp de 30 de zile

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră! Cadrele medicale riscă să se aleagă cu contractele de muncă suspendate!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Cadrele medicale, care nu dețin certificatul verde, riscă să se aleagă cu contractele de muncă suspendate pe termen de o lună de zile. Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale, care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19, vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.

Citeste si: Situație dramatică în secțiile ATI din Capitală. „Spitalele nu pot gestiona un număr atât de mare de cazuri!”

În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea.                                                                      

După cele 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea.

În unitățile publice măsura încetării contractului în baza cărora își desfășoară activitatea personalul este necesară pentru a crea posibilitatea încadrării pe acele posturi a altor persoane, în vederea asigurării continuității activității, ținând cont de faptul că în unitățile respective numărul total al posturilor este limitat prin acte normative”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Raed Arafat anunță noi reguli pentru elevi și profesori din 13 septembrie: ”Nu poți să ții școala închisă tot timpul”

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, spune că aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual. „Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență.

Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important îl dețin vaccinurile”.

Personalul medical, nevoit să-și plătească testul dacă nu se vaccinează

În proiectul de lege publicat de Ministerul Sănătății se mai arată că personalul medical din unitățile spitalicești publice trebuie să plătească costurile testării, în cazul în care nu

se imunizează împotriva COVID-19.

Personalul din cadrul unităților publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va suporta costurile privind testarea, excepție fiind categoria de personal care face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator.

Personalul din cadrul unităților publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va suporta costurile privind testarea, excepție fiind categoria de personal care face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator”, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lista testelor rapide acceptate pentru eliberarea certificatului verde COVID în România

Facturi mari la energie? Oficial ANRE, sfaturi pentru românii care primesc facturi uriașe la energie electrică: "Când sunt valori aberant de mari, în majoritatea cazurilor...

Ce vedete din România au fost infectate până acum cu COVID-19. Vedetele au povestit ce simptome au avut

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Decizia luată chiar acum: SE PREGĂTESC

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies