
In articol:
Medicii din toată lumea trăiesc un adevărat calvar de când epidemia de coronavirus a luat amploare. Dacă gărzile de până atunci erau grele, de când numărul cazurile de coronavirus a crescut, medicii aproape că nu mai au viață și ajung foarte rar acasă.
Medicii romani își văd copii doar de la distanță sau doar prin intermediul rețelelor de socializare. Cei mai mulți dinre ei și-au trimis copiii la bunici pentru a-i feri de o posibilăinfectare cu virusul covid 19.
Medicii români nu își văd copiii din cauza pandemiei de coronavirus. Mărturii emoționante
Doi medici români au povestit pentru Libertatea cum resimt ei toată această perioadă, departe de copiii lor.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Sînziana Istarate, medic oftalmolog la un spital din București povestește că de când a izbuncnit pandemia de coronavirs și-a trimis copiii la bunici.
De atunci au trecut două săptămâni și și-a văzut fetele doar prin gardul de la intrarea în curte. Doctorul nici nu a intrat în curtea părinților ei, ca în cazul în care este infectată cu coronavirus, să nu își îmbolnăvească familia.Citeste si: Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata
„Cea mare m-a privit tristă, iar cea mică plângea și mă implora să îmi atingă mâna prin gard.
Medicul a scris chiar și un mesaj pe rețelele de socializare, prin care le transmite celor care se plând de carantină că situația poate fi mult mai grea față de cea în care sunt mulți dintre români.
„Așa îmi văd fetele cât pot de des. Sunt la picnic la 5 metri de ele.
Citeste si: Dianna Rotaru, lună de miere în carantină: „Mai sunt mici incidente, nu ne putem hotărî cine spală vesela”
Ana-Maria Misici este medic oftalmolog la un cabinet din Timișoara și a fost nevoită să își închidă cabinetul după ce un pacient a negat că ar avea probleme. Abia la sfârșitul consultul a precizat că a venit din Israel. Medicul a luat decizia să își închidă cabinetul, și-a trimis copilul la bunici și face consultații online de acasă.
Fetița ei are doar doi ani și jumătate și dorul de ea o sfâșie la propriu.
„Copilul este trimis la bunici, izolați toți, și doar noi îi aprovizionăm cu cele necesare, lăsate la poartă, fără măcar să ne vedem. Vorbim de 3-4 ori pe zi pe Facetime, dar nu mai des, ca să nu înceapă să ceară să mergem la ea. Îi cumpărăm jucării online și îi trimitem pentru a o ține tot mai ocupată și să nu se gândească la noi. De două săptămâni nu am strâns-o în brațe, dar ne convingem că pentru binele lor este cel mai safe așa”, a povestit Ana-Maria.