Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă. Greșeala fatală pe care o fac pacienții Covid care se tratează acasă: "Plămânul se strânge ca o smochină"

Directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală îi îndeamnă pe cei care se infectează cu COVID-19 să apeleze la ajutorul specialiștilor și să nu se trateze singuri.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Adrian Marinescu, director al Insitutului "Matei Balș" din Capitală, a dezvăluit ce greșeli fac pacienții care se infectează cu COVID  și a a explicat, într-un interviu recent, că este necesar ca oamenii să apeleze întotdeauna la ajutorul specialiștilor, în loc să se trateze singuri acasă.

Mai mult, medicul a tras un semnal de alarmă în privința acțiunilor care mai mult înrăutățesc starea bolnavilor, cum ar fi folosirea de concentratoare de oxigen sau spray-uri cu oxigen întâlnite în comerț.

Citeste si: Adrian Marinescu, avertisment despre testele rapide: „Dacă e negativ nu înseamnă că nu am COVID”

Adrian Marinescu, despre greșelile care pun în pericol viața pacienților

Directorul medical de la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" a încercat să le explice oamenilor, prin intermediul unui interviu, că în momentul în care descoperă că au saturația scăzută este un semn că ar trebui să meargă la spital. Specialistul a mărturisit că o saturație care nu se află în parametri normali indică clar o formă gravă a infecției cu SARS-CoV-2, ce trebuie tratată de medici: "Am avut astfel de pacienţi şi aici aş trage un semnal de alarmă.

Este o capcană şi este o capcană prin care, din păcate, trec destul de mulţi. Trebuie să lămurim în felul următor: în momentul în care cineva are nevoie de oxigen, îşi măsoară saturaţia, vede că-i mai mică, trebuie să ştie clar că înseamnă că are o formă severă de infecţie cu SARS-CoV-2, în niciun caz nu e de stat acasă şi în acea situaţie boala trebuie tratată la spital.", a declarat Adrian Marinescu, pentru News.ro.

Adrian Marinescu îndeamnă oamenii să nu se mai trateze singuri acasă

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș"

[Sursa foto: Captură tv]

Citeste si: Doctorii avertizează: nu luați niciodată aceste pastile dacă ați băut cafea sau alcool- bzi.ro

De asemenea, specialistul spune că majoritatea celor care aleg să se tratateze acasă, cu anumite spray-uri de oxigen pentru alpiniști sau concentratoare de oxigen sunt și cei care ajung pe paturile de la ATI, în stare extrem de gravă: "Lucrurile acestea nu trebuie să se întâmple, ne facem o evaluare, întâi prin medicul de familie, poate prin telefon, dacă ne orientează că suntem

o persoană vulnerabilă, că sunt anumite simptome care într-adevăr pun probleme, trebuie să ne facem evaluarea la spital, în niciun caz nu ne tratăm singuri, am mai discutat cu automedicaţia, iar în cazurile acestea să folosim concentratorul de oxigen eu cred că este exclus. Spray-ul este util pentru alpinişti, în anumite situaţii, pentru intervale scurte de timp, dar pacientul are nevoie de mult mai mult.", a mai adăugat medicul Adrian Marinescu.

Majoritatea celor care se tratează acasă ajung pe secția ATI

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Șefa secției de Terapie Intensivă a Spitalului Colțea, de aceeași părere cu Adrian Marinescu

Un semnal de alarmă în privința greșelilor făcute de pacienții infectați cu COVID-19 a tras și Letiția Coriu, șefa secției ATI a Spitalului Colțea, care este în totalitate de acord cu medicul Adrian Marinescu.

Citeste si: Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș" din Capitală, declarații surprinzătoare despre sfârșitul pandemiei în România: "Sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul"

Specialista a povestit că i s-a întâmplat recent ca un bărbat de 57 de ani să ajungă la Terapie Intensivă, după ce și-a administrat de unul singur spray de oxigen pentru alpiniști: "Oamenii au o rezervă în a veni la spital şi încearcă să folosească în primul rând concentratoare de oxigen la domiciliu care dau în jur de 5, 10 litri de oxigen. Dânşii din cauza aceasta îşi întârzie cumva sosirea la spital şi plămânul atacat de COVID se poate strânge ca o smochină, aşa, să piardă aerul din el şi să se lipească alveolele şi să fie mai greu de desfăcut dacă întârzie să ajungă.", a transmis Letiția Coriu, pentru aceeași sursă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, revoltat de atitudinea celor care sunt împotriva vaccinului: "Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână. I-ați lăsa...

România, pe primul loc mondial la numărul morților cauzate de COVID-19

Beatrice Mahler, despre situația critică din spitalele COVID: „Lockdownul se impune pentru a salva vieți”

Horoscop Zilnic Miercuri 8 Decembrie 2021: pentru Lei este ziua perfectă pentru a lua decizii cu privire la afaceri

Nu va mai fi președinte! Lovitură cumplită pentru Florin Cîțu. Cine îi ia locul

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies