
In articol:
„Ciuperca neagră” face ravagii în rândul bolnavilor de COVID-19 din India, iar recent și Rusia, care este doar la o aruncătură de băț de România, a raportat primele cazuri de infecție fungică. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală vorbește despre această infecție care are o mortalitate de 50%.
Medicul Adrian Marinescu, despre infecția fungică cu potențial devastator
Potrivit experților, mucormicoza este o infecție foarte rară care intră pe căile respiratorii și se răspândește în tot corpul, afectând sinusurile, creierul și plămânii. Se pare că boala se află în locuri în care există mucegai alb.
Simptomele care anunță o infecție cu „ciuperca neagră” sunt: nas înfundat şi sângerări, durere şi umflare a ochiului, pleoape căzute şi vedere înceţoşată sau chiar pierdere a vederii și totodată, pe suprafața pielii pot apărea pete negre. Tratamentul la această infecție constă într-o injecție care costă circa 48 de dolari care trebuie administrată în fiecare zi, timp de 2 luni.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Citeste si: Bilanț coronavirus, 19 mai 2021. Din ce în ce mai puține cazuri noi de COVID-19
„Este o infecție fungică numită mucormicoză, care exista si înainte de pandemie și nu doar în India, cunoscut ca fiind ciuperca neagra pentru că apar niște pete negre pe piele. Acesta infecție este oportunistă, atunci cand sistemul imunitar este slăbit, exista riscul să apară.
forme grave de COVID-19 este mare. Această infecție se poate lua și din spital, există peste tot, dar la cineva cu un sistem imunitar echilibrat nu exista niciun risc. Sunt o grămadă de microorganisme care pun în pericol viața celor cu imunitatea slabă.
Există tratament pentru această boală, dar trebui să stabilim un diagnostic repede, în primele zile. Dacă apar astfel de cazuri trebuie să știm să le identificam si să le tratam, dar să speram ca nu va fi cazul.
Ciuperca neagra duce la deces într-un procent de minim 50%. Apare în contextul infecției cu SARS-COV-2 pentru ca scade sistemul imunitar și pacienții primesc diverse terapii care duc și mai mult la o prăbușirea sistemului imunitar și creste riscul de contractare a altor infecții”, a precizat medicul.