Medicul care a murit din cauza Covid-19 fusese testat de două ori în luna martie şi rezultatele au fost negative

Noi informații ies la iveală în cazul primului medic din România răpus de virus.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a precizat că medicul în vârstă de 62 de ani, care a murit după ce a fost infectat cu Covid-19, fusese testat de două luni în luna martie pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative. El a stat 14 zile în izolare la domiciliu, fiind contact cu primul caz confirmat din judeţul Constanţa, cel al asistentului medical de la Secţia Medicală II.

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că medicul de 62 de ani a făcut primul test pentru coronavirus pe data de 12 martie.

Citeste si: S-a aflat cine este primul medic din România ucis de coronavirus: "A pierdut lupta cu virusul asta nenorocit"

 

“Medicul a activat în cadrul secţiei Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că pe data de 27 martie medicului i-a fost recoltat un nou test PCR, rezultatul fiind din nou negativ. Pe 31 martie, medicul şi-a dat demisia din unitatea medicală, iar pe 6 aprilie a fost ultima sa zi de muncă.

Pe 27.03 i s-a recoltat al doilea test PCR , rezultatul fiind, din nou, negativ. Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani şi-a înaintat demisia iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă.

Citeste si: Florin Călinescu a răbufnit în plină pandemie: „Este un EXPERIMENT mondial, ca să fim ținuți în botniţă şi în mănuşi“

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat decesul medicului de 62 de ani de la Constanţa.

Pe data de 7 aprilie, a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie, el fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, acolo unde a şi fost confirmat pozitiv în aceeaşi zi.

În 11 aprilie, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş unde a decedat în data de 21 aprilie.
În judeţul Constanţa au fost confirmate până în prezent 213 cazuri de coronavirus.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate