Medicul care a murit din cauza Covid-19 fusese testat de două ori în luna martie şi rezultatele au fost negative

Noi informații ies la iveală în cazul primului medic din România răpus de virus.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a precizat că medicul în vârstă de 62 de ani, care a murit după ce a fost infectat cu Covid-19, fusese testat de două luni în luna martie pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative. El a stat 14 zile în izolare la domiciliu, fiind contact cu primul caz confirmat din judeţul Constanţa, cel al asistentului medical de la Secţia Medicală II.

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că medicul de 62 de ani a făcut primul test pentru coronavirus pe data de 12 martie.

Citeste si: S-a aflat cine este primul medic din România ucis de coronavirus: "A pierdut lupta cu virusul asta nenorocit"

 

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

“Medicul a activat în cadrul secţiei Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că pe data de 27 martie medicului i-a fost recoltat un nou test PCR, rezultatul fiind din nou negativ. Pe 31 martie, medicul şi-a dat demisia din unitatea medicală, iar pe 6 aprilie a fost ultima sa zi de muncă.

Pe 27.03 i s-a recoltat al doilea test PCR , rezultatul fiind, din nou, negativ. Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani şi-a înaintat demisia iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă.

Citeste si: Florin Călinescu a răbufnit în plină pandemie: „Este un EXPERIMENT mondial, ca să fim ținuți în botniţă şi în mănuşi“

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat decesul medicului de 62 de ani de la Constanţa.

Pe data de 7 aprilie, a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie, el fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, acolo unde a şi fost confirmat pozitiv în aceeaşi zi.

În 11 aprilie, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş unde a decedat în data de 21 aprilie.
În judeţul Constanţa au fost confirmate până în prezent 213 cazuri de coronavirus.

Urmatorul articol
Citește și:

Preotul infectat cu coronavirus care a împărtășit 200 de oameni este plin de bani! Vezi cum a făcut avere popa Nichita Ichim, care e supranumit „Miliardarul”!

Anunț pentru toți românii! Klaus Iohannis, mai multe restricții: "E obligatoriu să...". A anunțat și ziua oficială în care putem ieși din casă

Bea în fiecare dimineață un pahar cu apă cu un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu! Efectele miraculoase pe care le vei simți

Un medic internat la Matei Balş a murit. Este primul medic român mort din cauza virusului

O tânăra mamă și-a omorât accidental fetița de doar 3 ani! Gestul inconștient făcut de femeie a băgat-o pe cea mică în mormânt

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies