Medicul Serban Bradisteanu, trimis în judecata pentru favorizarea lui Adrian Nastase

Medicul serban Bradisteanu, de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, a fost trimis în judecata pentru favorizarea lui Adrian Nastase.

Distribuie pe:

fara descrierePotrivit procurorilor, Serban Bradisteanu este trimis in judecata pentru "infractiunea de favorizare a infractorului, infractiune in legatura directa cu infractiunile asimilate infractiunilor de coruptie si prevazuta in Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie".

In rechizitoriul intocmit de procurori, se precizeaza ca, la data de 20 iunie 2012, inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori a pronuntat prin decizie definitiva condamnarea inculpatului Adrian Nastase la pedeapsa de 2 ani inchisoare in regim de detentie pentru savârsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si, in aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea continând mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a persoanei condamnate Adrian Nastase.

Conform anchetatorilor, pe 20 iunie Adrian Nastase a incercat sa se sinucida in timp ce politistii erau in casa lui cu mandatul de executare a celor 2 ani primiti in dosarul Trofeul Calitatii. "In conditiile în care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresi si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian",spun procurorii DNA in Rechizitoriul prin l-au trimis in judecata pe fostul premier. Concret, mai spune DNA, Bradisteanu "si-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculară si si-a asumat internarea lui Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea desi diagnosticul medical nu impunea internarea in cadrul acestei sectii iar primele interventii medicale au fost realizate de catre un alt medic dintr-o alta sectie". Anchetatorii mai spun ca Bradisteanu si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului dar a evitat sa comunice oficial Politiei daca Nastase poate fi incarcerat."Toate acestea au avut drept consecinta prelungirea internrii  in spital si amanarea momentului transferului la o unitate de detentie", sustine in concluzie DNA. Dosarul va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate