Medicul Virgil Musta, avertisment îngrijorător în urma creșterii numărului de cazuri: „Vom pierde bătălia cu virusul”

Situația nu arată deloc bine în spitalele din România, susține medicul Virgil Musta.

virgil musta
Medicul Virgil Musta îi avertizează pe români
Autor: Carmen Nicoleta

In articol:

 

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, susține că trebuie luat măsuri cât mai curând. Anunțul îngrijorător al medicului vine în contextul în care marți, 6 octombrie, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19).

„O consecință firească a cazurilor care cresc permanent în ultimele săptămâni și această creștere duce și la creșterea cazurilor din terapie intensivă și consecutiv a deceselor. Din păcate, datorită numărului foarte mare de pacienți infectați, boala ajunge și la cei cu comorbidități importante.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Comorbidități care evoluează sever și necesită intervenție în secțiile de terapie intensivă. Este motivul pentru care aceste secții sunt pline, pentru care un pacient internat în ATI nu poate fi externat la o săptămână, două, ci aici data medie e de peste 3-4 săptămâni, ocupând locurile și iată că suntem undeva la capătul locurilor disponibile. Cum am spus, paharul s-a umplut.

Nu știm ce facem în continuare, se încearcă să se găsească soluții, dar este un moment dificil pentru sistemul nostru de sănătate și pentru populație pentru că, vedeți, consecințele sunt foarte tragice, un număr foarte mare

de decese”, a declarat medicul la un post de telviziune.

virgil musta
Medicul Virgil Musta

Medicul Virgil Musta avertizează: România ar putea pierde bătălia cu virusul!

Medicii nu au fost puși în situația de a alege pe cine tratează, însă situația nu arată deloc pozitiv. „Primim solicitări de internare a pacienților, nu mai avem loc pe ATI, încercăm să direcționam acești pacienți pe secțiile de terapie intensivă ale spitalelor suport, unde mai sunt 1-2 locuri, nu mai multe, iar pacienții care nu necesită terapie intensivă îi preluăm tot așa.

Dacă necesită oxigen, avem o dificultate majoră, pentru că nu mai avem locuri pe secție acolo, putem prelua numai forme mai ușoare și direcționăm totul unde mai găsim câte un loc. Zilnic încercăm să externăm pacienții care pot cât de cât să fie externați și să meargă în izolare la domiciliu ca imediat să ocupăm acel pat cu un pacient mai grav”, a mai spus el.

Medicul infecționist este de părere că autoritățile trebuie să ia cât mai curând implementarea unor restricții, în special în zonele cele mai afectate.

„Suntem undeva la capătul luptei noastre eficiente și dacă nu se iau măsuri, vom deveni complet ineficienți și vom pierde bătălia cu virusul”, a declarat medicul Virgil Musta.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Avertisment dur al medicului Virgil Musta: „Numărul de cazuri va crește tot mai mult. Fiecare persoană cu care ne întâlnim să fie considerată pozitivă”

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră despre introducerea de noi restricții: „Trebuie intervenit!”

El este bătrânelul din Anglia care a dispărut trei zile și s-a întors la conferința de presă despre dispariția sa!

Dana Budeanu, declarații halucinante la adresa lui Nicușor Dan: „Bucureștiul este condus de șobolanii de la USR”

TRĂDAREA supremă în politică! Lovitură totală pentru Florin Cîțu. NIMENI nu ar fi crezut

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Varianta Delta a coronavirusului explodează în Europa. A doua doză de vaccin este crucială

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies