MEGA-proiect inițiat de Senat. „Facem o călătorie în timp!”

Au fost demarate lucrările la mega-proiectul Grădinile Senatului - Memorial Uranus. Construcția este una de amploare, chiar în inima Capitalei.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

 


In articol:

MEGA-proiect inițiat de Senat. „Facem o călătorie în timp!”
MEGA-proiect inițiat de Senat. „Facem o călătorie în timp!”

Astăzi, 24 iunie 2020, au demarat lucrările la Grădinile Senatului – Memorial Uranus, un proiect de amploare care privește reamenajarea grădinilor instituției într-o manieră inedită, cu scopul de a deveni un spațiu public cu valoare peisagistic memorială.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, împreună cu autorii conceptului au prezentat membrilor Biroului permanent și presei detaliile privind implementarea proiectului, anunță Agenția de Presă Radio România Actualități.

,,Demarăm, la Senat, un proiect de investiții prin care încercăm să aducem în memoria celor de azi ceea ce a fost odată Dealul Uranus, într-o interpretare inedită, mai exact –  vom reface străzile de altădată cu ajutorul pomilor și florilor. Fiecărei case din acea parte a dealului îi va fi, practic, refăcut conturul prin flori. (…) Nu au fost scoase fundațiile. Pe conturul fiecărei fundații vor fi plantate aceste flori. (…) Proiectul presupune și o realitate augmentată, adică o să facem o călătorie în timp și atunci când veți intra pe străzile de altădată, astăzi replicate prin flori și vegetație, veți putea intra efectiv pe străzi, așa cum au fost ele altădată, cu ajutorul dispozitivelor 3D (…) Pe acest deal a fost o biserică, a fost și o fabrică care repara instrumente muzicale. Pe amplasamentul vechii fabrici se vor putea organiza evenimente publice”, a declarat Robert Cazanciuc.

12 străzi sunt implicate în Grădinile Senatului

,Grădinile Senatului – Memorial Uranus include reconstruirea a 12 străzi principale care se aflau pe această parte a dealului Uranus, iar cea mai mare parte a proiectului urmează a fi realizată până la sfârșitul anului în curs.

,,Această lucrare de investiții poate reprezenta un punct important de atracție pentru București și, de ce nu, va fi o altfel de poartă de intrare în Parlament. Putem să facem o călătorie în timp, putem să avem o viziune cu ajutorul fotografiilor și filmelor de epocă – mie mi s-a părut ideea absolut spectaculoasă de a reface fiecare amplasament printr-un aranjament floral”, a precizat Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.


Citește și:

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Decizia neașteptată luată de Raed Arafat! Motivul pentru care medicul nu va vota la alegerile locale

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies