Mehrzad a gatit zilele trecute intr-un cunoscut hipermarket din Bucuresti, iar rezultatele muncii lui au fost foarte apreciate. Timp de patru zile, simpaticul iranian i-a incantat pe clientii din centrul comercial cu retete asiatice delicioase si usor de pregatit.
"Am facut pui cu legume si urechi de lemn, porc cu bambus, noodles cu pui si legume si pui cu bambus", a spus Mehrzad Moghazehi pentru WOWBiz.ro.
In cele patru zile in care a gatit in hipermarket, fostul concurent de la MasterChef a avut peste 800 de clienti, el servind mini-portii gustoase si foarte laudate.



(pentru 4 portii)
piept de pui dezosat fara piele – 500 g
urechi de lemn/ciuperci mun – 25 g
Ceapa uscata - 150 g
Morcovi - 100 g
Ardei gras rosu - 100 g
usturoi – 20 g
baby corn (mini porumb) – 100 g
Sos de soia - 60 g
Sos oyster – 50 g
sos de peste – 10 g
ulei de susan – 10 g
sos chilli dulce – 50 g
amidon de porumb - 1 g
Ulei de soia- 200 ml (eu folosesc la prajit ulei de samburi de struguri sau de soia- Despre ulei)
Amestec china/5 condimente chinezesti – 4 g
ceapa verde – 2 fire
seminte de susan – 5 g
In prima faza hidratam ciupercile astfel: adaugam apa fiarta peste ele, le acoperim timp de 30 de minute. Dupa ce s-au hidratat, le taiem bucati de 1.5- 2 cm.
Pieptul de pui il taiem cuburi de 2x2 cm.
Ceapa si ardeiul curatat, le taiem patratele de 1.5x1.5 cm.
Morcovul il taiem de dimeniuni 1.5x1.5x0.4 cm.
Usturoiul il tocam marunt.
Baby corn-ul il taiem bucati de 1.5 cm.
Ceapa verde o taiem fasii oblice.
Amestecam sosurile si uleiul de susan.
Dizolvam amidonul in 3-4 linguri de apa rece.
Incingem tigaia wok impreuna cu uleiul de soia, adaugam bucatile din piept de pui si le calim la foc mare.
Cand bucatile de pui s-au rumenit putin, adaugam morcovii, ceapa si ciupercile... le calim 3-4 minute dupa care adaugam ardeii, baby corn-ul si usturoiul. Le calim inca 2 minute, apoi adaugam amestecul de sosuri si condimentele.
Le mai lasam 2-3 minute, dupa care adaugam amidonul dizolvat si mai tinem 1-2 minute pe foc mic, amestecand in continuu.
Luam tigaia de pe foc si adaugam ceapa taiata si semintele de susan.
Ceapa nu trebuie procesata termic ca sa isi pastreze textura.
sursa: retetedetop.ro
In prezent, Mehrzad Moghazehi se ocupa de evenimente in domeniul gastronomic, face demo-cooking-uri si organizeaza team building-uri culinare.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Distribuie pe: