Merele romanesti au fost analizate si comparate cu cele din Italia, Polonia si Turcia. Rezultatul e surprinzator!

Merele romanesti sunt mai bune decat cele italienesti, poloneze si turcesti. Aceasta este concluzia expertilor de la Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare si de la Institutului National de Cercetare IBA Bucuresti, care au verificat mai multe loturi de fructe autohtone si de import.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereAu fost analizate gustul, culoarea si calitatea nutritiva. Astfel, expertii au ajuns la concluzia ca ionatanul romanesc, de exemplu, este cu 20% mai dulce decat cel polonez si cu 14% decat cel turcesc, nivelul de minerale este cu 25% mai mare, iar cantitatea de substante nutritive cu 80% mai mare decat la ionatanul polonez. Ionatanul romanesc este mai bun si decat cel italienesc. Expertii din domeniul industriei alimentare din Romania sustin ca acest lucru este posibil datorita faptului ca industria pesticidelor nu este foarte bine dezvoltata la noi in tara. Cu toate acestea, romanii sunt codasii Europei la capitolul consum de fructe. Daca media consumului de portocale, mere si pere in UE este de 57 de kg pe cap de locuitor, un roman consuma doar sapte kg de portocale, cinci de mere si doua kg de pere, anual.

Doctorul Mencinicopschi a declarat, la REALITATEA TV: "Nu m-a surprins acest studiu si rezultatele lui, pentru ca avem un mare avantaj, solul. Conteaza foarte mult asta, in cresterea merelor. Marul ionatan e savuros, il stiu din copilarie si da o satietate mai mare. Conteaza faptul ca nu sunt crescuti intr-o forma de livada intensiva, in care sunt tratati cu multe pesticide".

 

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate