Mergi la vot pe 9 decembrie? Primesti cadou chiloti sau prezervative!

Cizme de cauciuc, galeti, sepci, tricouri sau pixuri. Vremea lor se pare ca a trecut. Acum, cadourile electorale au o cu totul alta utilitate. Candidatii pentru un fotoliu in Parlament s-au orientat catre chiloti, dresuri de dama sau chiar prezervative, pe post de cadouri pentru cei care vor merge pe 9 decembrie la vot.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descrierefara descriereUn timisorean care jinduieste la un loc in Camera Deputatilor si care are si o firma de confectii le ofera alegatorilor chiloti si ciorapi inscriptionati cu numele lui, scrie rtv.net.

Pe Internet circula o fotografie cu un pliant electoral care are atasat… un prezervativ. Textul ce insoteste prezervativul are un mesaj electoral pe masura.

fara descriereIn timpul unui miting electoral desfasurat la Targu Jiu, oamenii au primit cate un cosulet din plastic.

Tot in Targu Jiu, alegatorii au avut parte de un cadou electoral neasteptat: curatarea masinii gratis la o spalatorie auto. Aceasta initiativa a conducerii locale a unui partid, considerata de unii ilegala, este cercetata de politistii gorjeni. Daca este sau nu acest cadou incadrat la mita electorala vor decide oamenii legii. Reprezentantii partidului sustin insa ca nu au facut nimic ilegal, in conditiile in care pentru fiecare masina spalata au negociat un pret de 7 lei, iar, conform legii, valoarea cadourilor electorale nu are voie sa depaseasca suma de 10 lei.

Conform unei hotarari de Guvern votata chiar inainte de campania electorala, candidatii nu au voie sa ofere alegatorilor alimente, bauturi sau produse din tutun, ci doar marfuri nealimentare in valoare de pana la 10 lei. Prin acelasi act normativ sunt aprobate obiectele de propaganda electorala: calendare, pixuri, brichete, tricouri, pungi, manusi, toate inscriptionate cu insemnele electorale.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate