MERS-CoV este noul pericol global. Se anunță o nouă pandemie?

Un nou virus amenință omenirea. Care sunt riscurile infectării cu MERS-CoV?

Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Noul virus declanșează panica globală. Populația este încă sub amenințare, deși abia s-au liniștit apele în ceea ce privește Sars-Cov-2.

Cu toate că lucrurile încearcă să revină pe un făgaș normal, omenirea nu a scăpat de amenințări. Noul virus este mai puternic decât Sars-Cov-2 și mult mai greu de stăpânit. 

MERS-CoV și o viitoare pandemie

Cunoscut și ca Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu, MERS-CoV a apărut pentru prima dată în Arabia Saudită, în anul 2012. De atunci, virusul a provocat multe decese, iar 40% dintre pacienții infectați au murit.

Cercetătorii au studiat îndelung apariția și evoluția acestui virus, care se pare că ar proveni de la lilieci. Noul virus poate fi transmis de la un individ la altul, prin stropii infectați ai mucoaselor respiratorii, sau prin intermediul mâinilor murdare.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: A fost vaccinată cea mai bătrână persoană din lume. Este vorba despre o femeie de 124 de ani

MERS-Cov-2 si o viitoare pandemie
MERS-Cov-2 si o viitoare pandemie[Sursa foto: PixaBay]

MERS-CoV, infecție respiratorie letală

MERS-CoV este o infecție respiratorie virală cauzată de un coronavirus.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, virusul atacă în special persoanele în vârstă, cele cu boli cronice precum diabet sau bolile cardiovasculare și persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

MERS-CoV se manifestă asemănător virusului Sars-Cov-2 prin tuse, slabiciune musculară, stare generală slăbită și dificultăți respiratorii. Primele simptome ar aparea la pacienții infectați dupa 14 zile. 

Citeste si: Coronavirus România! 164 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Medicii avertizează că prevenția este cea mai importantă și le cer populației să păstreze distanța atunci când tușesc sau strănută, să evite strângerile de mână si alte contacte fără o igienizare prealabilă, să își spele cât mai des mâinile și să le dezinfecteze de mai multe ori pe zi. De asemenea, persoanele care au călătorit în zone cu risc sunt sfătuite să evite spațiile aglomerate și întâlnirile numeroase cu alți membrii ai familiei, până la verificarea stării de sănătate. 

În momentul de față, oamenii de știință cercetează riscul unei noi îmbolnăviri în masă și încearcă să găsească soluții pentru stoparea unei eventuale pandemii. În prezent nu există un vaccin care să protejeze populația de noul virus. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinarea în România! Câte persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Valeriu Gheorghiță, noi explicații în ceea ce privește a treia doză de vaccin anti-COVID

O femeie, declarată moartă de COVID-19 și incinerată, s-a întors singură acasă! Familia a avut un șoc

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Aceste mașini vor fi INTERZISE! Lovitură pentru milioane de români

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies