Mesaj de importanță națională. Românii sunt avertizați în legătură cu COVID - 19

În contextul evoluției la nivel global a infecției cu COVID-19 și a demersurilor întreprinse de alte state în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia, MAE a transmis un mesaj de importanță națională.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

În contextul epidemiei cauzată de COVID - 19, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetățenilor români care se află ca turiști în străinătate să depună demersuri pentru scurtarea șederii și revenirea în țară în cel mai scurt timp.

Citeste si: A murit Ramon Chicireanu, fostul concurent de la un show culinar! În urma lui au rămas trei copii și o soție dărâmată de durere

Citeste si: China aruncă lumea în aer. Acuză SUA că sunt sursa COVID-19

Având în vedere faptul că măsurile adoptate la nivelul statelor pot afecta inclusiv traficul aerian și pot suferi modificări de la o zi la alta, MAE recomandă contactarea agențiilor de voiaj și a companiilor aeriene în vederea modificării zborurilor și a identificării unor rute alternative pentru retur.

Alerta lansată de MAE în legătură cu COVID - 19

Totodată, MAE subliniază că orice călătorie în străinătate în contextul actual ”trebuie evaluată cu responsabilitate și din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de statele de tranzit și destinație și recomandă consultarea informațiilor disponibile pe site-ul MAE și pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate”.

MAE subliniază că situația cetățenilor români din străinătate rămâne o prioritate constantă pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate care depun eforturi pentru identificarea unor soluții cu prioritate pentru cazurile excepționale și umanitare. De asemenea, MAE face apel la turiștii români care se află în străinătate de a manifesta ”responsabilitate” și subliniază că ”identificarea de soluții reprezintă un exercițiu comun, o responsabilitate comună”.

Mesaj de importanță națională. Românii sunt avertizați în legătură cu COVID - 19

În același timp, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliu sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate