Mesaj dur din partea OMS: „Ţările să intre din nou în carantină. Este singura opţiune”

Organizația Mondială a Sănătății recomandă țărilor să revină la închidere totală, după ce numărul cazurilor noi de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în 6 săptămâni.

Mesaj dur din partea OMS: „Ţările să intre din nou în carantină. Este singura opţiune”
Autor: C.B.

In articol:

Mesaj dur din partea OMS: „Ţările să intre din nou în carantină. Este singura opţiune”
Mesaj dur din partea OMS: „Ţările să intre din nou în carantină. Este singura opţiune”

Reprezentanții OMS consideră că e necesară revenirea la unele restricții de miscare a populației pentru a ține sub control numărul cazurilor noi de coronavirus.

Directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Michael Ryan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ţările ar trebui să intre din nou în carantină.

„Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune”, a declarat acesta.

Citeste si: Record de cazuri de coronavirus în România! Anunț îngrijorător: 698 de cazuri noi

Citeste si: Când se redeschid restaurantele. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului”

Citeste si: Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț! Cătălin i-a căutat loc de muncă, iar Sergiu și-a închis telefonul – EXCLUSIV- bzi.ro

Citeste si: Ludovic Orban, avertisment dur pentru patroni: „Dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”

Reprezentantul OMS este de părere că după relaxarea restricțiilor, riscul ca boala să se răspândească din nou cu viteză a fost dintotdeauna mare.

 „Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou", spune el.

OMS: Coronavirusul se transmite și prin aer

În urmă cu câteva zile, Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția asupra modului prin care se transmite coronavirusul. Conform unor oameni de știință, virusul se poate răspândi și prin aer, lucru care complică nespus de mult metodele de prevenire a infectării.

„Am discutat despre posibilitatea răspândirii pe calea aerului şi prin aerosoli drept una dintre căile de transmitere a COVID-19”,  a declarat la o conferinţă de presă, citat de Reuters, Maria Van Kerkhove, expert tehnic din cadrul OMS pe durata pandemiei de COVID-19.

Această descoperire cu privire la coronavirus vine după ce, anterior, OMS susținea că virusul SARS- COV 2 se transmite prin mici picături de secreţii expulzate din nasul şi gura unei persoane infectate şi care ajung apoi foarte repede pe sol.

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, 239 de oameni de ştiinţă au subliniat existenţa unor dovezi care ar arăta că acele particule virale ce plutesc prin aer pot să le infecteze pe persoanele care le inhalează.

Mai mult, pentru că respectivele particule pot să plutească mai mult timp prin aer, oamenii de ştiinţă au cerut OMS să îşi actualizeze ghidul de recomandări.

 

 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lavinia Pîrva, transformare uluitoare! Soția lui Ștefan Bănică jr. a slăbit 30 de kilograme și arată mai bine decât înainte de a rămâne gravidă

Lidia Buble încinge internetul. Frumoasa cântăreață și-a arătat din nou formele pe Instagram. Fanii sunt în delir

Când se redeschid restaurantele. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului”

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Lovitură teribilă pentru Iohannis! Se poate deschide dosar penal. Traian Băsescu a dat semnalul

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Arma rusească din cosmos a băgat în sperieți Statele Unite

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies