Mesaje creștine de Rusalii 2023. Urări și binecuvântări ortodoxe

Vezi câteva idei de mesaje creștine pe care să le trimiți apropiaților în ziua de Rusalii 2023!

Autor: Sabrina Saghin

In articol:

Ziua de Rusalii se sărbătorește în fiecare an la 50 de zile după Paște și 10 zile după Înălțarea Domnului. Anul acesta, ziua de Rusalii 2023 pică în data de 4 iunie.

Ziua de Rusalii mai este numită și Cincizecime sau Duminica Mare.

Iată câteva idei de mesaje creștine și binecuvântări pe care să le trimiți apropiaților în ziua de Rusalii 2023!

Mesaje creștine de Rusalii 2023

Fiind o sărbătoare importantă pentru creștini, trecută cu cruce roșie în Calendar, această zi este dedicată rugăciunii, milosteniei, odihnei și bunătății. Iată câteva mesaje pe care să le trimiți apropiaților de Rusalii 2023!

 • Ziua de Rusalii 2023 să aducă în viața ta puterea și căldura Duhului Sfânt. Fie ca această zi să fie un moment de binecuvântare și inspirație pentru tine și familia ta!
 • Cu ocazia Rusaliilor, să primim cu inimile deschise Duhul și să fim mereu conduși de iubire, înțelepciune și compasiune!
 • Rusaliile să îți aducă bucurie și pace interioară. Să simți puterea Duhului Sfânt în viața ta și să răspândești iubirea și speranța în jurul tău!
 • În ziua Rusaliilor 2023, să ne reamintim de importanța comuniunii și unității în Biserica Creștină. Să fim mai buni, mai iubitori și mai aproape de familiile noastre!
 • Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh 2023 să aducă în viața ta înțelepciune divină și curaj să înfrunți orice provocare. Fie ca harul lui Dumnezeu să te călăuzească mereu!
 • La Mulți Ani de Rusalii 2023! Sărbătorim Pogorârea Sfântului Duh și puterea harului său în viața noastră. Să avem parte de binecuvântare și protecție divină!
 • Rusaliile să fie o oportunitate de regenerare spirituală și de întărire a credinței. Să cultivăm faptele bune și să-i ajutăm pe cei din jur cu iubire și compasiune!
 • În această zi binecuvântată, să ne încredem în călăuzirea Duhului Sfânt și să ne lăsăm inspirați în fiecare pas al vieții. Să aducem lumină și speranță în lumea înconjurătoare!

Citește și: Calendar Ortodox Vineri, 2 iunie 2023. Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava este prăznuit astăzi

Mesaje creștine de Rusalii 2023. Binecuvântări la Pogorârea Sfântului Duh

Mesaje creștine de Rusalii 2023. Binecuvântări la Pogorârea Sfântului Duh

[Sursa foto: Shutterstock]

Binecuvântări la Pogorârea Sfântului Duh 2023

Iată câteva binecuvântări pe care le poți trimite prietenilor și persoanelor apropiate cu ocazia Pogorârii Sfântului Duh 2023.

 • Cu ocazia sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh 2023, fie ca harul divin să umple inimile voastre și să vă călăuzească la fiecare pas al vieții. Binecuvântare și multă pace în suflet!
 • Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh 2023 să aducă în viața voastră bucurie și lumină divină. Să fiți înconjurați de iubirea lui Dumnezeu și de binecuvântările sale!
 • În această zi sfântă, să primiți harul și puterea Duhului Sfânt. Fie ca El să vă înalțe și să vă călăuzească în toate drumurile vieții.
 • Cu ocazia Pogorârii Sfântului Duh 2023, să aveți parte de înțelepciune și discernământ divin. Să fiți inspirați și în puterea Duhului Sfânt să înfăptuiți lucruri mărețe!
 • Cu ocazia acestei sărbători deosebite, să vă deschideți inimile pentru a primi darurile Duhului Sfânt. Fie ca harul să vă însoțească în fiecare zi și să vă umple de binecuvântări!
 • Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh 2023 să vă aducă o mare măsură de curaj și putere spirituală. Să trăiți în lumina și căldura iubirii lui Dumnezeu în fiecare clipă a vieții!
 • În această zi binecuvântată, să primiți cu inimile deschise harul și îndrumarea Duhului Sfânt. Fie ca el să vă dăruiască înțelepciune și încredere în calea credinței!
 • Cu ocazia Pogorârii Sfântului Duh, să simțiți prezența divină în viața voastră. Să fiți învăluiți de binecuvântarea, pacea și harul pe care numai Duhul Sfânt le poate oferi!

Citește și: Program magazine 1 iunie 2023. Orarul după care funcționează magazinele de Ziua Copilului

Citeste si: „Nu faceți decât să mă ambiționați mai tare!” Bogdan Mocanu răspunde comentariilor negative, după ce a lansat noua piesă- kanald.ro

Citeste si: Imagini din dronă de la locul exploziei din Vrancea. Localnic: „Ne-au spus să fim pregătiți să plecăm”- stirileprotv.ro

Mesaje creștine de Rusalii 2023. Binecuvântări la Pogorârea Sfântului Duh

Mesaje creștine de Rusalii 2023. Binecuvântări la Pogorârea Sfântului Duh

[Sursa foto: PixaBay]

Rugăciune către Dumnezeu – Duhul Sfânt

Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti;

Nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti;

Prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru.

Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.

Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor;

Ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume;

Citeste si: „Eu vreau psihic să fiu bine, ca în egală măsură, psihic să îl fac bine pe copilul meu. Dacă vreau mâine, eu stau cu unul de 18 ani, că așa vreau eu.” Marcela Fota a vorbit despre partenerul său- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

Citeste si: "Acum văd cum karma lucrează. Doriane ești la fel de țepar ca Donca, doar că tu ca personaj faci mai mult rău copiilor". Dorian Popa, pus la zid! Ce a făcut și de ce este aspru criticat- radioimpuls.ro

Înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda;

Îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase. Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Și ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci.

Și aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie!

Surse: doxologia.ro,  mesajeurarifelicitari.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dezvăluirea la care nimeni nu se aștepta! Ce a spus fiica lui Liviu Vârciu despre tatăl ei, în timpul unui interviu. Acum este clar ce s-a întâmplat în ultimul timp între ei:...

Anca Serea rupe tăcerea, după ce s-a spus că ea și Adi Sînă ar divorța! A spus clar cum stau, de fapt, lucrurile între ei: „Ne-am certat și ne-am gândit că nu o să mai fim...

Imagini din dronă de la locul exploziei din Vrancea. Localnic: „Ne-au spus să fim pregătiți să plecăm”

„Nu faceți decât să mă ambiționați mai tare!” Bogdan Mocanu răspunde comentariilor negative, după ce a lansat noua piesă

UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal

„Nu doresc nimănui să simtă ceea ce simţim noi în momentele astea şi ce am simţit noi în aceste patru săptămâni.” Ce s-a întâmplat cu mama lui Sebi, tânărul care a pierit în...

"Atât de magic!" Val de reacții după ce Ana-Maria Geoană a publicat imagini în premieră de la nunta cu Garret Cayton de la Veneția

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies