Mesajele copleşitoare de condoleanţe, după ce s-a aflat că Mihnea Constantinescu a murit: ”Am pierdut un reper de echilibru”

Foştii membri ai Guvernului şi-au exprimat regretul faţă de moartea lui Mihnea Constantinescu.

Autor: A.V.

Moartea fulgerătoare a lui Mihnea Constantinescu i-a şocat pe toţi. După aflarea veştii negre, foştii membri ai Guvernului şi-au exprimat regretul, conform Realitatea.

"Mărturisesc că îmi este foarte greu să scriu acest mesaj. Cuvintele sunt prea sărace să mă ajute să exprim respectul şi preţuirea pentru un om drag, un ambasador excepţional, un coleg cum rar întâlneşti şi un adevărat prieten care oricând, oriunde şi efectiv la orice oră era acolo să-ţi dea un sfat, o povată, să te încurajeze, să-ţi spună părerea lui, cu o eleganţă cum rar întâlneşti, fără a te forţa să o accepţi! A

iubit România şi a iubit diplomaţia românească dedicându-le viaţa şi cariera profesională!", a scris vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, duminică, pe Facebook.

"Asemeni mie, sunt mii de diplomaţi, mai tineri sau mai puţin tineri, care au beneficiat de profesionalismul, expertiza, experienţa şi seriozitatea lui Mihnea Constantinescu, a extraordinarului ambasador Mihnea Constantinescu. Diplomaţia românească a rămas de astăzi mai săracă! Mulţumesc Mihnea pentru toate sfaturile din aceşti ani! Şi mulţumesc că în 2003, când am revenit acasă (urmare a discuţiilor cu tine începute în acea frumoasă zi de noiembrie 2001, la Yale Law School) m-ai sfătuit şi m-ai ajutat să fac parte din echipa MAE! Să te odihneşti în pace! Dumnezeu să te aibă în pază, Mihnea! Condoleanţe familiei!", a conchis Ana Birchall.

"Rămas bun, dragă mc! Astăzi ne-a părăsit unul dintre ultimii oameni de stat ai acestei ţări! Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost unul dintre acei diplomati care întodeauna găsea o soluţie, cu tact şi înţelepciune! Am pierdut nu doar un bun prieten, ci şi un reper de echilibru pentru un aparat de stat cu tot mai putini oameni preocupaţi de binele general!", a scris, duminică pe reţeaua de socializare, Robert Cazanciuc.

"Straniu contratimp. Neştiind că Mihnea Constantinescu a fost învins chiar ieri noapte de maladia gravă care l-a încercat, am continuat să mă rog azi, la biserică, pentru ca Dumnezeu să-l ajute. Poate că nu e un contratimp, ci o lucrare continuă, căci viaţa continuă, în altă dimensiune, incalculabilă cu mijloacele noastre.

Acest om a fost un domn, o personalitate de o mare inteligenţă şi delicateţe, un diplomat care a lucrat, mereu discret, pentru ancorarea noastră în Occident", a scris Teodor Banconschi, pe Facebook.

"A fost unul dintre prietenii mei în MAE. Ştia să aprecieze cultura, şi-ar fi dorit o Românie în care meritul e recunoscut fără eforturi, o ţară mai bună, condusă de oameni deştepţi şi patrioţi. Ştiu că a preţuit căldura prieteniei mele şi m-am bucurat, de-a lungul anilor, de distincţia sa competentă, calmă, plină de bun simţ.

La urările de sănătate pe care i le-am scris acum ceva timp, când părea să se restabilească, mi-a răspuns: ”Mulţumesc frumos! Mai e de lucru, dar cu ajutor de Sus... Vă transmit gândurile cele mai bune, cu drag.” Dumnezeu să-l odihnească!", a conchis Bachonshi.

"Lumea mea şi a celor ce l-au cunoscut pe Mihnea Constantinescu e mai săracă de azi. O minte sclipitoare, un devotat al intereselor statului român în cel mai nobil sens, dar şi un om de o bunătate şi fineţe cum aproape nu se mai întâlnesc. Ambasadorul Mihnea Constantinescu s-a stins azi noapte, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă. Dacă mă aude, să ştie încă o dată cât de mult a însemnat pentru cei care am început împreună la Externe. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a fost mesajul lui Mihnea Motoc, duminică pe Facebook.

"Am primit, cu tristeţe, vestea că Mihnea Constantinescu a părăsit această lume. Mihnea Constantinescu a fost un profesionist desăvârşit, un mare diplomat şi un om de o calitate umană excepţională. Am colaborat foarte bine la guvern. Că vicepremier pentru securitate naţională, dar şi că prim-ministru interimar, am beneficiat de expertiza lui Mihnea Costatinescu în materie de politică externă. Deplâng trecerea să în nefiinţă, o mare pierdere pentru noi toţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris, duminică pe reţeaua de socializare, Gabriel Oprea.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică, la un post de televiziune, că fostul diplomat Mihnea Constantinescu a murit sâmbătă noaptea, în străinătate.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zodiile care vor întoarce banii cu lopata în luna decembrie! Tot succesul e de partea lor

Scandalul dintre Codin Maticiuc şi Margherita de la Clejani continuă! Replica dură a ”craiului de Dorobanţi” pentru fata Clejanilor

Se schimbă legea! Ce rişti dacă vei parca pe locurile destinate persoanelor cu handicap

S-a aflat ce salariu va avea bona angajată de Adela Popescu

E prăpăd la Casele de Pensii! Românii dau în judecată statul. A început recalcularea pensiilor

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Bill Gates a dispărut după divorț. Cine l-a speriat pe miliardar. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies