Mesajul lui Klaus Iohannis după aflarea veștii morții lui ÎPS Pimen: „Biserica Ortodoxă a participat consistent la efortul naţional de combatere a pandemiei”

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis o scrisoare de condoleanțe la aflarea tristei vieți că după o lungă luptă cu boala, ÎPS Pimen a murit.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Mesajul lui Klaus Iohnnis după aflarea veștii morții lui ÎPS Pimen
Mesajul lui Klaus Iohnnis după aflarea veștii morții lui ÎPS Pimen


In articol:

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe pentru ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. În scrisoarea trimisă Patriarhului Daniel, șeful statului vorbește și despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române în lupta cu coronavirusul.

Citeste si: O mamă din Buzău a născut un copil infectat cu coronavirus, după ce și ea a fost diagnosticată

Mesajul Președintelui Klaus Iohnnis 

„Doresc să adresez sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi membrilor Sfântului Sinod, precum şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, odată cu trecerea le cele veşnice a Înaltpreasfinţitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Este un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi pentru toţi credincioşii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Pimen.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Personalitate longevivă şi păstor cu har, Înaltpreasfinţitul Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii şi semenilor, şi-a consacrat eforturile misionare păstrării identităţii româneşti, punând în valoare, în ţară şi peste hotare, bogăţia spiritualităţii ortodoxe şi patrimoniul valoros al bisericilor şi mănăstirilor din Moldova”, a scris preșdintele Iohannis, potrivit Agerpres.

Citeste si: Scade numărul deceselor în Italia. Numărul infectărilor, mai mic ca ziua precedentă

Șeful statului a vorbit și despre contribuția bisericii la combatarea pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Coronavirus România! Zece noi decese din cauza infectării cu coronavirus. Care este noul bilanț

„Evocând personalitatea celui dispărut, doresc să remarc şi faptul că, prin rugă şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultate, prin ajutor pentru cei din prima linie, Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul naţional de combatere a pandemiei. Sunt încredinţat că în perioada care urmează, sub înţeleapta arhipăstorire a Prefericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română va fi sprijin pentru societatea noastră, îmbinând misiunea sa pastorală cu preocuparea pentru protejarea credincioşilor şi ierarhilor săi, pentru o cât mai grabnică revenire la normalitate a României”, se mai arată în scrisoare.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Coșmar fără sfârșit pentru Carmen Harra! Nu o poate executa silit pe femeia pe care a acuzat-o că i-a furat casa și nu are dreptul la despăgubirile de 650.000 de dolari!

Mihai Bendeac a primit o nouă lovitură după ce a spus că a fost infectat cu COVID-19. Ce se întâmplă cu actorul? „Acum am și..”

Copiii trebuie să poarte mască? Răspunsul oficial venit de la Ministerul Sănătății

ÎPS Pimen a murit. Ce a făcut înainte să moară

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies