Mesajul lui Mircea Lucescu, după moartea lui Ilie Balaci: ”Este un avertisment pentru toţi ceilalţi care au peste 50 de ani”

Mircea Lucescu a transmis un mesaj emoţionant, după moartea lui Ilie Balaci.

Autor: A.V.

Ilie Balaci a murit în această dimineaţă. Mircea Lucescu, selecţionerul reprezentativei Turciei, a mărturisit că fostul fotbalist a fost unul dintre marile talente ale fotbalului românesc.

"În meseria pe care o avem noi, cea de fotbalist, trăită toată sub stres... apoi aceasta de antrenor nu mai vorbim.

Ţinând cont că Ilie fuma şi foarte mult, cred că toate aceste lucruri s-au acumulat şi au dus la această situaţie. Este un avertisment pentru toţi ceilalţi care au peste 50 de ani, să înceapă să se controleze foarte serios. Pentru că noi suntem expuşi mai mult decât restul, pentru că stresul se acumulează de la o zi la alta. Îmi pare foarte rău pentru el, pentru soţie, copii, familie, pentru prieteni, pentru Craiova, pentru fotbalul românesc. Eu am ţinut foarte mult la Ilie Balaci. A fost un jucător deosebit. Ilie Balaci a fost unul dintre marile talente ale fotbalului românesc alături de Dobrin, Hagi, Dumitrache şi Ion Pârcălab. Bineînţeles că există şi o altă categorie de jucători de tipul lui Dinu, Boloni, Lăcătuş... dar sunt alt profil, emoţional, profesional. Dar ca talente aceştia ar fi. Ilie Balaci a fost un jucător de nivel mondial, nu de nivel naţional", este ce a declarat Mircea Lucescu, conform Antena3.

De asemenea, Mircea Lucescu a mai mărturisit că l-a ajutat de nenumărate ori pe Ilie Balaci, mai ales să devină antrenor.

"Eu m-am ocupat foarte mult de el după accidentarea aceea (n.r.- accidentare suferită în 1984). Revenirea lui a fost destul de dificilă. Cred că eu l-am luat de la Slatina, din Liga a III-a, nici nu mai ştiu exact. L-am adus la Bucureşti când eu o preluasem pe Dinamo şi echipa naţională.

Iar atunci simţeam că Dinamo ar avea nevoie de jucători cu experienţă, cu o imagine publică importantă. Aşa că l-am ajutat cât am putut pe Ilie, chiar şi să îşi ia casă în Bucureşti. Apoi l-am angajat militar ca să aibă siguranţa zilei de mâine. A şi jucat, dar atât cât l-a ţinut genunchiul. Când am văzut că nu mai poate face faţă, l-am ajutat să devină antrenor. Şi aşa a ajuns la Târgu Jiu, Severin şi aşa mai departe", a mai mărturisit el.

Ilie Balaci a murit la 62 de ani. Legendarul fotbalist al Universităţii Craiova a suferit în această dimineaţă un stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat minute bune, însă, marele fost fotbalist nu a răspuns la stimuli. 15 ani a durat cariera de jucător a lui Ilie Balaci. 12 din aceşti 15 ani au fost petrecuţi la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ilie Balaci a murit! Acesta e viciul care l-a doborât pe Ilie Balaci? Fostul mare fotbalist, care fuma şi trei pachete de ţigări pe zi, a refuzat o vilă de 2,5 milioane de euro...

Ilie Balaci a murit! Mesajul cutremurător al lui Gică Hagi!

Ilie Balaci a murit! Cum i-a distrus Securitatea cariera lui Ilie Balaci!

Vor veni Ducii de Sussex la înmormântarea Prințului Philip?

Calendar ortodox 11 aprilie. Mare sărbătoare astăzi pentru România! Este Cruce Roșie. Ce sfânt cinstim astăzi?

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Lovitura sub centură primită de Charles. Regina Elisabeta nu va face niciodată acest gest

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies