Mesajul ministrului sănătății Nelu Tătaru, înainte de începerea școlii: „Cel mai important moment de la începutul acestei pandemii”

14 septembrie este un moment important penru parte dintre elevi: se vor întoarce la școală. Iată mesajul transmis de Nelu Tătaru cu o zi înainte de începerea noului an școlar

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea


In articol:

Luni, 14 septemrbie, este un nou început de an școlar și o parte dintre elevi se vor întoarce la școală, în bănci. În contextul pandemiei de coronavirus, există reguli clare de protecție pe care copiii și profesporii trebuie să le respecte.

Nelu Tătaru, mesaj înainte de începerea anului școlar 

Nelu Tătaru spune că începutul noului an școalar este cel mai așteptat moment de la începutul pandemiei. Ministrul sănătății a transmis un mesaj pentru toți copiii și profesorii care se întorc mâine în sălile de clase.

Citeste si: România depășește pragul de 100.000 de îmbolnăviri. Crește numărul cazurilor noi de coronavirus. Sute de bolnavi în stare gravă la ATI

 „Toată luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi24.

Citeste si: Cadrele didactice, nemulțumite de faptul că vor fi filmate în timpul orelor! "Nu este obligaţia noastră..."

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

El a trecut apoi în revistă cele mai importante aspecte legate de începerea școlii:

„Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte.

Dacă avem suspiciuni de existența unei boli cronice sau dacă avem suspiciuni prin existența unor aparținători acasă care au aceste patologii conexe, atunci un medic de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitate școlară online.

Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască.

Citeste si: Al doilea val de coronavirus? Ce țări din Europa sunt lovite brusc de "taifunul" Covid-19

Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care își va desfășura activitatea de învățământ.

În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă.

În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Raed Arafat, tranșant cu elevii care nu respectă regulile: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă”

Abuzul de dezinfectanți, periculos pentru elevi! "Copilul poate ajunge în comă alcoolică..."

Nelu Tătaru, anunțul mult așteptat despre vaccinul anti-COVID! Când va ajunge în România

Nelu Tătaru îndeamnă oamenii să se vaccineze. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Gripa sezonieră va şubrezi organismul”

Bătrânica din Iași care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies