Mesajul premierului Ludovic Orban de Ziua Independenței SUA: „România este profund ataşată consolidării relaţiei transatlantice”

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj important cu ocazia Zilei Independenței Americii

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Mesajul premierului Ludovic Orban de Ziua Independenței SUA

Premierul Ludovic Orban afirmă, în mesajul postat de Ziua Independenţei SUA, că România este profund ataşată consolidării relaţiei transatlantice, o opţiune firească, bazată pe valori, idealuri şi interese comune.

Citeste si: Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?

„Happy Independence Day partenerului nostru strategic - Statelor Unite ale Americii. România este profund ataşată consolidării relaţiei transatlantice, o opţiune firească, bazată pe valori, idealuri şi interese comune, împărtăşite de popoarele noastre”, afirmă prim-ministrul.

Premierul a fost prezent şi joi, alături de preşedintele Klaus Iohanis, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei unde, la finalul discursului rostit, a declarat că se bucură că forţele politice care boicotau în trecut astfel de evenimente au încetat cu astfel de acţiuni.

Citeste si: VIDEO| Fără măsuri de relaxare de la 1 iulie! Imaginile incredibile ale nepăsării surprinse pe litoralul românesc

Şeful Guvernului a adăugat că este oarecum o premieră a ultimilor ani ca prim-ministrul şi şeful statului să fie alături la asemenea acţiuni diplomatice.

Premierul a mai spus că Executivul s-a axat pe piloni precum „extinderea parteneriatului strategic, creşterea rolului contribuţiei şi profilului României în UE şi NATO”.

Citeste si: Coronavirus România 4 iulie. O nouă zi cu peste 400 de cazuri

„Guvernul României va urmări în continuare aprofundarea relaţiei cu SUA. Guvernul pe care îl conduc a urmărit dezvoltarea parteneriatului strategic. Vreau să cred că împreună cu colegii mei din Guvern am făcut o demonstraţie concludentă asupra faptului că România e o ţară pe care vă puteţi baza. E mesajul pe care l-am transmis tuturor companiilor americane”, a completat Orban.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate