Meteo de weekend: temperaturi scăzute, polei şi ceaţă

ANM a emis prognoza meteo pentru weekendul 8-9 decembrie! Vremea se anunţă a fi închisă.

Autor: A.V.

ANM a emis prognoza pentru perioada 8-9 decembrie. Din informaţiile oferite, vremea va fi un rece, cu temperaturi scăzute, polei, ceaţă şi ninsori în diferite zone.

Sâmbătă

Sâmbătă, vremea se va încălzi, dar va fi în general închisă. Temporar vor fi precipitaţii în vestul, nordul, centrul ţării şi izolat în celelalte regiuni. Acestea vor fi mixte la munte, în Maramureş şi în Transilvania şi mai ales ploi în restul ţării.

Izolat se va formă polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade. Dimineaţa local va fi ceaţă în sudul şi în sud-estul ţării.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, dimineaţa -5...-3 grade şi condiţii de ceaţă. Pe parcursul zile vremea se va încălzi. Maxima se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Vremea la munte

Vremea în weekend. La munte, vremea va fi rece pentru această dată, geroasă dimineaţa, local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în rest. Cerul va prezenţa înnorări şi se vor semnala precipitaţii, sub formă de ninsoare ziua în nordul Carpaţilor Orientali şi mixte pe parcursul nopţii şi în restul masivelor. Pe spaţii mici îndeosebi în a două parte a zilei va fi gheţuş sau polei.

Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări pe creşte.

Duminică

Duminică, cerul va avea înnorări şi temporar, mai ales spre seară vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie în nord-vest şi pe arii restrânse în nordul ţării. La munte vor fi precipitaţii mixte, izolat se va formă polei.

Vântul va suflă slab şi moderat cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, dar la cote mai reduse şi în regiunile vestice şi nord-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad la Miercurea Ciuc şi 10 grade la Drobeta Turnu Severin şi Reşiţa. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

În capitală, trecător, mai ales în primele ore ale zilei, vor fi condiţii să plouă slab.

Dimineaţa, 0…1 grad şi la amiază, 7...8 grade.

Vremea luni

Luni, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în regiunile nordice şi centrale şi predominant sub formă de ploaie, local în cele vestice şi pe suprafeţe mici în restul ţării. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, dar pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse şi în vestul, sud-vestul ţării şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 în depresiunile transilvane şi 10 grade în zonele de deal din sud. Mai ales dimineaţa pe arii restrânse în regiunile sudice şi estice va fi ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros. –2…0 grade dimineaţa şi 7…8 grade la amiază.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies