Meteo pe două săptămâni: când vin ploile în România

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 02 - 15 septembrie. Cum va fi vremea în România

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

În Banat, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32 şi 33 de grade în 2 septembrie, până spre 26 şi 27 de grade în data de 4 septembrie, după care va creşte spre 30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 23 şi 25 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 12 grade, valoare ce se va înregistra până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Crişana, regimul termic al valorilor diurne va fi destul de oscilant în prima săptămână, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32 şi 33 de grade în 2 septembrie, până spre 26 de grade în data de 4 septembrie, după care va creşte spre 29 şi 30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 22 şi 24 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 10...12 grade, valori ce se vor înregistra până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă.

Citeste si: Ce au demonstrat testele ADN în cazul Alexandrei Măceșanu! E vorba despre dinții găsiți în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă

În Transilvania, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade, dar se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 26 de grade. În perioada 5-7 septembrie va fi mai cald decât în mod obişnuit, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28 şi 29 de grade, urmând ca apoi temperaturile să coboare treptat spre valori normale, în jurul a 22 de grade, în intervalul 10-15 septembrie. Media minimelor termice se va situa între 12 şi 14 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 8...10 grade. Ploi slabe vor apărea pe arii restrânse în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar în perioada 7- 12 septembrie temporar vor fi averse şi este posibil ca izolat să se cumuleze cantităţi mai însemnate de apă.

În Maramureş, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32 de grade în 2 septembrie, până spre 26 de grade în data de 4 septembrie, după care va creşte spre 28 şi 29 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 24 de grade în 8 septembrie. În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 21 şi 23 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 13 şi 15 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 10 grade, valoare ce se va înregistra până la finalul intervalului. Ploi în general slabe vor apărea în ziua de 3 septembrie, iar în perioada 7-12 septembrie, temporar, vor fi averse şi este posibil ca local să se cumuleze cantităţi mai însemnate de apă.

Citeste si: Reacția lui Alexandru Cumpănașu, după ce a fost făcut public raportul INML! ”Până la urmă dacă plâng, își plâng copilul lor și nu copilul altora”

În Moldova, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a a temperaturilor maxime de 31 şi 33 de grade, apoi se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 23 de grade. În perioada 5-7 septembrie valorile termice diurne vor creşte uşor şi vor ajunge în medie la 26...28 de grade, apoi vor scădea treptat, astfel încât în intervalul 10 -15 septembrie se vor situa între 22 şi 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 12 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopţi. Ploi în general slabe vor apărea în ziua de 3 septembrie, dar şi în perioada 9-12 septembrie, când izolat este posibil să se cumuleze cantităţi mai însemnate de apă.
În Dobrogea, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30 şi 31 de grade, după care în zilele de 4 şi 5 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 26...27 de grade. Ulterior, în 6 şi 7 septembrie, valorile diurne vor creşte uşor, în medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 24...25 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15 şi 17 grade, exceptând primele nopţi când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 19...20 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 9-12 septembrie.

În Muntenia, în primele două zile, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, după care în zilele de 4 şi 5 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 30 de grade. Ulterior, în 6 şi 7 septembrie, valorile diurne vor creşte, în medie, spre 31...32 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 26 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general la 14...15 grade, exceptând nopţile de după data de 10 septembrie, când aceasta va tinde spre 12 grade. Ploi slabe vor apărea pe şpaţi mici în 4 septembrie, iar în intervalul 8-11 septembrie, temporar, vor fi averse şi izolat este posibil să se cumuleze cantităţi de apă mai însemnate.

Citeste si: Trafic îngreunat pe șoseaua de centură Călimănești. Șoferul unui tir încărcat cu bere s-a răsturnat și a ajuns de urgență la spital

În Oltenia, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în primele două zile cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, după care în intervalul 4-7 septembrie se va răcori uşor, iar media se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Începând cu data de 8 septembrie valorile diurne vor continua să scadă uşor şi treptat şi vor fi cuprinse în medie între 24 şi 26 de grade, ceea ce va caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15 şi 17 grade, exceptând nopţile de după data de 10 septembrie, când aceasta va tinde spre 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 7-11 septembrie, când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă.

La munte, regimul termic va marca o scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 şi 21 de grade, în primele două zile, spre 14 şi 15 grade în perioada 10-15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10...12 grade în primele nopţii, până la 6 grade spre sfârşitul intervalului. În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse şi local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, în special în perioada 6-12 septembrie.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate