Stiri

Meteorologii au emis Cod galben de ninsoare si vant in 12 judete. Mai multe scoli vor fi inchise

Douasprezece judete sunt, vineri, sub cod galben de vant puternic si ninsoare pana la ora 15.00, urmand a se inregistra rafale de vant si de 90 de kilometri la ora. In 30 de unitati scolare din patru judete cursurile au fost suspendate din cauza zapezii.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email


Meteorologii au emis Cod galben de ninsoare si vant in 12 judete. Mai multe scoli vor fi inchise
 
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, pana vineri la ora 15.00, in Crisana, Maramures si local in Transilvania vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, in general, moderate cantitativ, iar vantul la rafala va avea viteze cuprinse intre 50 si 70 km/h trecator viscolind ninsoarea. Pe arii restranse va fi polei.
In Carpatii Meridionali si de Curbura rafalele vor atinge 60...70 km/h, iar pe creste 80...85 km/h spulberand zapada depusa.
 
Totodata, ANM a anuntat ca judetele Harghita, Neamt, Mures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Maramures, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba sunt sub cod galben de vant puternic si ninsori.
 
Potrivit avertizarii, in Muntii Apuseni si local in Carpatii Orientali, mai ales la altitudini mari, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de peste 85...90 km/h. Va ninge in general moderat cantitativ, si va fi viscol.
 
Din cauza conditiilor meteorologice si a zapezii, cursurile au fost suspendate, vineri, in 30 de unitati scolare din patru judete - Galati, Iasi, Prahova si Tulcea.
 
Astfel, in judetul Galati cursurile vor fi suspendate in trei scoli, in judetul Iasi in opt scoli, in Tulcea nu vor face cursurii elevii din 18 scoli, iar in Prahova nu se fac cursuri intr-o scoala.
 
Ministerul Educatiei precizeaza ca orele de curs vor fi recuperate pe parcursul semestrului I al anului scolar 2017-2018, conform graficului stabilit de fiecare unitate de invatamant si aprobat de inspectoratele scolare judetene.
 
Joi, din cauza viscolului au fost supendate cursurile in 85 de unitati de invatamant din 13 judete, iar mai multe drumuri nationale, judetene si comunale au fost inchise.
 
Peste 12.000 de pompieri, politisti si jandarmi au in teren cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteorologice severe.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Ion Oncescu si Oltin Hurezeanu invart “Roata Norocului”! Azi, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Ion Oncescu si Oltin Hurezeanu invart “Roata Norocului”! Azi, de la ora 20:00, la Kanal D

Duminica, de la ora 20:00, Ion Oncescu si Oltin Hurezeanu sunt invitatii vedeta care vor invarti “Roata Norocului”, la Kanal D.

Titlu secțiune