Metode surprinzătoare prin care aspiratorul tău te poate ajuta să îți menții casa curată

Aspiratorul este foarte util în toate casele, fie că îl îndrăgim sau nu.

Autor: Amalia Florea

In articol:

Cu toate acestea un aspirator poate face mult mai mult decât să îndepărteze praf și murdărie de pe podele și covoare.

Sunt multe alte utilități pe care un aspirator le poate avea, iar pentru acestea vei avea, cel mai probabil, nevoie de un aspirator fără sac sau un aspirator vertical ce vine cu diferse atașamente sau chiar și cu un aspirator de mână detașabil.

Elimină alergenii

Un aspirator te poate ajuta să elimini praful, murdăria și alergenii ce se acumulează pe pervazuri și în șanțurile ramelor ferestrelor și ușilor. Cel mai simplu este să utilizezi un cap cu perie pentru a putea extrage mai bine praful și polenul dintre crăpături. De asemenea, poți utiliza aspiratorul pe plasa geamului pentru a o curăța de praf, dar și pe jaluzele, draperii sau perdele.

Scapă de părul lăsat în urmă de animalul tău de companie

Un aspirator bun trebuie să fie suficient de puternic încât să îndepărteze părul lăsat în urmă de către animalele de companie, fie că este pe covor, podea sau canapea.

Cu toate acestea, putem folosi aspiratorul și pentru a elimina părul și de pe cuverturi și lenjeria de pat înainte de a o pune la spălat. Părul poate înfunda foarte ușor filtrul mașinii de spălat și poate defecta pompa de apă a acesteia. De aceea ar fi ideal să eliminați părul înainte de a pune la spălat. Există și diverse accesorii ce te pot ajuta să îți perii câinele cu ajutorul unui aspirator.
Cu toate acestea, nu trebuie să faceți nimic din ce ar putea cauza disconfort patrupedului.

Elimină gândacii și ouăle acestora

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

După cum spuneam, scopul unui aspirator, vertical sau nu, nu este doar de a aspira praful.

Un studiu al Universității de Stat din Ohio a demonstrat că aspirarea frecventă ucide peste 96% din purici, fie larve sau adulți, dintr-o casă. De asemnea, puteți utiliza un aspirator pentru a curăța saltelele. Acesta ajută la eliminarea acarienilor și a celulelor pielii umane cu care aceștia se hrănesc. Îl puteți utiliza și pentru a aduna păienjenii și pânzele lor din colțul camerelor. Tot ce trebuie să faceți după este să utilizați o cârpă jilavă pentru a șterge pereții.

Aspirator vertical emag oferte

Împrospătează tapițeria, pernele și covoarele

Niște bicarbonat de sodiu și un aspirator pot face minuni pentru tapițeria, pernele și covoarele tale. Tot ce trebuie să faci este să presari niște bicarbonat de sodiu peste acestea și să freci ușor cu un burete sau o perie. Ulterior, trebuie să lași bicarbonatul de sodiu să își facă efectul pentru cel puțin o oră. După pur și simplu trebuie să aspiri bine covoarele sau tapițeria. Acest procedeu poate fi folosit și în cazul saltelelor. Vei fi uimit cât de curate și cât de bine vor mirosi lucrurile pe care le-ai curățat în acest mod.

Curăță praful de pe cele mai delicate obiecte

Nu trebuie să utilizezi aspiratorul doar pentru a curăța praful de pe suprafețele mari, ci îl poți utiliza și pentru diverse obiiecte mai delicate sau mai mici. Poți folosi diverse capete mici, cu sau fără peri pentru a aspira praful de pe veioze, lămpi, candelabre, cărți și chiar frunzele plantelor. Este de preferat ca pentru acestea să utilizezi un aspirator ce nu are putere atât de mare sau are putere de

aspirare reglabilă. În cazul în care nu aveți multe capete pentru aspiratorul dumneavoastră, puteți să legați o bucată de tifon cu un elastic. În acest fel, veți putea aspira și praful, dar fără a exista riscul de a produce pagube.

Indiferent dacă utilizezi un aspirator vertical sau unul cu sau fără sac, acesta este cu siguranță unul dintre cele mai utile electrocasnice. Poate fi utilizat în multiple moduri și ne ajută să ne menținem casa curată.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar ortodox 19 aprilie. Ce mare Sfânt este sărbătorit astăzi

Cu ce își ocupă vedetele autohtone timpul liber?

Horoscopul săptămânii 19 - 25 aprilie 2021. Ana Maria Ticea, astrolog WOWBIZ.ro, totul despre ce v-au pregătit astrele

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

Rușii tocmai au anunțat că războiul este inevitabil! Urmează o „baie de sânge” în Ucraina!

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Istoria secretă. LGBT în Evul Mediu și obiceiurile ciudate ale unor domnitori români. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies