Metroul bucureștean, ca după bombardament! Ce se întâmplă, în plină epidemie de coronavirus, la orele de vârf! Reportaj EXCLUSIV

Epidemia de coronavirus a afectat, la modul cel mai serios, transportul public, mai ales că, acum, mulți dintre angajați, cei care au putut, lucrează de acasă.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu


In articol:

Reporterii stirilekanald.ro au decis să vadă, exact, cum stau lucrurile în metroul bucureștean, la orele de vârf, pe cea mai aglomerată rută cu putință: Berceni-Pipera...

Citeste si: REPORTAJ MARCA STIRILEKANALD.RO! Praga, ”platou de filmare” pentru un scenariu post-apocaliptic în plină carantină de coronavirus: ”Aici trăim o distopie deja”

Citeste si: Ce se întâmplă în Italia în zona roșie de coronavirus? Românii de acolo, șocați de felul în care este pusă în aplicare legea MĂRTURII ȘI IMAGINI EXCLUSIVE

Citeste si: Dani Mocanu și-a acoperit gura cu o bancnotă de 500 de euro, în loc să-și pună o mască medicală pentru coronavirus! Fanii l-au făcut praf: „Vrei sa arăți ca ești un mare milionar, mai bine donează și tu la copii bolnavi”

Ora 09.20: Stația Eroii Revoluției, Berceni. Într-o zi obișnuită, dacă puteai urca în prima garnitură de metrou era o minune, ziceai că ai noroc... Dacă apucai să te ții și de o bară, era deja mai mult decât ai fi putut spera. Pe 18 martie însă, peronul era ”populat” de câteva persoane care păreau rătăcite. Ajunge metroul, gol cum nici în zilele de sărbătoare nu e... ”Lasă că se umple la Unirii, acolo e zăpăceală maximă”, ne spunem în barbă.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Ora 09.25: Stația Piața Unirii. Bine că a oprit metroul, nu de altceva, dar nu prea era nevoie... Trei oameni urcă, tot atâția coboară la ora la care, în direcția Pipera, era o aglomerație atât de mare încât dura 5 minute să ieși din mulțime...

Ora 09.31: Piata Victoriei! Șoc și groază... peronul gol. Gol! Nimeni nu urcă în metrou, coboară însă o doamnă... Metroul devine atât de gol încât, dacă vrei, poți să tragi un pui de somn. Iar asta la o oră la care imaginile cu mulțimea, înghesuindu-se de pe peron până pe scări, au devenit virale.

Ora 09.34: Stația Aurel Vlaicu, cea mai aglomerată de pe magistrala Berceni-Pipera. Nimeni... În schimb, angajatul firmei de pază de la metrou devine bănuitor și ne fixează cu privirea. ”Ce faceți? Poze? Nu e voie!”, spune pe un ton marțial bărbatul mărunțel, trecut bine de a doua tinerețe.

Ora 09.36: Pipera. Coborâm, să luăm metroul în sens invers... Mai coboară trei rătăciți, atâția cât mai erau în metrou. Niciunul nu se oprește nici la magazinul cu cafea și nici la cel cu sanvișuri și alte mărunțișuri... Deschise magazinele, par totuși părăsite, doar luminile și cei câțiva angajați, plictisiți de moarte, dând semn că, totuși, nu e război.

Vezi ce se întâmpla la stația de metrou de la Universitate, doar pe stirilekanald.ro

 

Coronavirus în România! Ce decizii au luat autoritățile și cum vom lupta împotriva COVID 2019

În România au fost confirmate, până acum, 246 cazuri de coronavirus. 19 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Cu toate acestea, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat pe 17 martie 2020, o serie de noi măsuri pentru distanțarea socială și împiedicarea răspândirii comunitare a virusului. Astfel, prin ordonanță militară, a fost dispusă suspendarea activității de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice, precum și serviciile în saloanele de înfrumusețare.

În altă ordine de idei, ieri, pe 18 martie 20202, s-a anunțat că umărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor STB care circulă în București va fi redus cu 25%. Măsura intră în vigoare din 19 martie 2020, a anunțat primarul general al Capitalei.

Mai mult, a explicat Ministrul Sănătății, Vicotr Costache, în lupta împotriva coronavirusului a fost aplicată o strategie clară. ”Strategia de luptă este una de tip militar, este o bătălie logistică şi reuşim împreună să organizăm baza de date. Acum avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu, toate spitalele de boli infecţioase din ţară. Sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi. În faza doi vom trece pe spitalele de fază doi, se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi cele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”, spune Victor Costache despre strategia împotriva epidemiei de coronavirus.

Galerie foto 
Citește și:

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

BREAKING NEWS! Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies