Michael Schumacher este in coma si a fost operat pe creier in urma accidentului de schi suferit duminica

Michael Schumacher a fost rănit într-un accident de schi, duminică dimineaţă, în staţiunea Meribel din Franţa. Pilotul german a suferit un traumatism cranian grav si se află în stare critică.

Distribuie pe:

fara descriereFostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de duminică spre luni, informează ledauphine.com. Schumacher este în continuare în stare critică, în comă indusă, au anunţat medicii din Grenoble.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, este în continuare în stare critică, în comă indusă, au anunţat medicii din Grenoble, informează ledauphine.com.

"Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comã artificialã. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici", a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, într-o conferinţă de presă.

Potrivit bbc.com, profesorul Jean-Francois Payen, şeful secţiei de reanimare din cadrul CHU, a spus că Schumacher va fi menţinut în comă indusă. "Aş spune că acest accident s-a produs în locul potrivit, pentru că Schumacher a fost dus la spital foarte repede şi operat imediat după sosire. Starea sa este critică şi el este încă în comă şi va fi menţinut în comă. Tot ce trebuia făcut a fost făcut şi încă nu putem spune dacă îşi va reveni. Putem spune că luptă pentru viaţa sa. Considerăm că starea sa este foarte gravă. Este prea devreme să pronunţăm acum un prognostic", a explicat Payen.

Medicul a precizat că familia lui Schumacher este în spital, alături de fostul pilot de F1. "Suntem în legătură permanentă cu familia sa, care este alături de el. În acest moment nu credem că este necesară încă o operaţie. Avem proceduri medicale foarte bune, i-am început tratamentul foarte repede şi i-am dat ceea ce era necesar foarte repede", a adăugat Payen.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate