Mihaela Brooks desființează ancheta morții manechinului lui Bote: ”O anchetă puerilă, o palmă adusă inteligenței noastre”! Petele de sânge de pe victimă, ignorate total de anchetatori

Mihaela Brooks, profilerul care a realizat o anchetă paralelă a morții Mădălinei Manole îl face pur și simplu praf pe procurorul care a anchetat cazul morții lui Constantin ”Coco” Toma, modelul lui Bote.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Mihaela Brooks, profiler român stabilit în Canada, susține că ancheta morții lui Constantin ”Coco” Toma este una de-a dreptul puerilă, în care procurorul a făcut greșeli flagrante de procedură.

În cadrul unui video postat pe Youtube, Mihaela Brooks compară declarațiile de la dosar ale martorilor (iubita și vecinul care a ajuns la fața locului înaintea organelor de anchetă) dar și verdictul procurorului. Concluzia: procurorul a dat verdictul de suicid doar pe baza declarațiilor martorilor, fără măcar să verifice dacă acestea corespund cu realitatea.

Amintim faptul că în toamna anului trecut, Constantin Toma a fost găsit mort în propria locuință. Conform declarațiilor martorilor, acesta ar fi fost găsit spânzurat de scară.

fara descriere

”Așa-zisa ”anchetă”, să nu-i spun puerilă, o palmă nu numai inteligenței noatre dar și justiției, o anchetă care nu a ținut cont de procedura la locul faptei, o anchetă care a pornit de la verdictul dat de martori: suicid”, spune Mihaela Brooks.

Martorii au spus că a fost sinucidere iar anchetatorii au luat-o de bună?

Marile semne de întrebare legate de această anchetă sunt reprezentate de petele de sânge de pe tricoul lui Coco și de pe pereți despre care iubita modelului susține că  îi aparțin din încercarea de a sparge geamul termopan de la intrarea în locuința acestuia. Paradoxal, la dosar nu există o analiză a sângelui de pe tricou, pentru că acesta a fost ars (!?) la morgă.

O altă problemă apare din faptul că tânăra a declarat organelor de anchetă că Toma se droga regulat cu marijuana, lucru infirmat de analizele toxicologice. Nici acest lucru nu a trezit suspiciunea procurorului.

fara descriere

”S-a văzut foarte clar cum s-a făcut cercetarea la fața locului: procurorul a considerat că depozițiile martorilor, ceea ce a declarat iubita, ceea ce a declarat Ion (vecinul lui Coco n.r.) este mult mai valid decât un laborator de criminalistică care să confirme științific cui aparține sângele de pe tricou! Dar stați puțin, tricoul a fost ars la morgă imediat chiar dacă a fost un criminalist de față!!! Și chiar dacă procedura cere ca toate articolele de îmbrăcăminte să fie luate și analizate de urme biologice.

La fel, sângele de pe perete, de lângă întrerupătorul de pe hol care a fost recoltat de criminaliști doar la insistențele familiei și asta doar la câteva zile după ce familia a sosit în țară.

fara descriere

Deci cam așa a decurs investigația: tot ceea ce au declarat martorii este valid, nici nu trebuia să se mai facă altceva. Procurorul de caz nu numai că a ignorat total procedura unui laborator de criminalistică dar în același timp a considerat că ceea ce au declarat martorii referitor la geam este adevărat. Nu și-a pus absolut deloc întrebarea: cum este posibil să se spargă un geam de termopan! Nu s-a menționat absolut nicăieri unde s-a tăiat la mâini iubita! În ce parte a palmelor, în ce parte a mâinilor?

Dacă iubita era tăiată la mână, de ce medicii de pe Salvare nu i-au acordat prumul ajutor?

Să nu uităm că la fața locului a sosit și un echipaj de Salvare, un echipaj care bineînțeles că nu a acordat primul ajutor lui Coco deoarece a considerat că nu este necesar, semnele morții erau prezente. Dar un echipaj de Salvare care, văzând pe cineva sângerând la mâini, nu a considerat că este necesar să-i dea primul ajutor. Și nu-i condamn pe cei de pe echipajul de Salvare pentru că nu aveau cui să-i dea primul ajutor! Nu cred că iubita s-a tăiat la mâini în încercarea ei de a sparge geamul. Și veți vedea de ce!

Citeste si: Cazul morții Mădălinei Manole, tras la indigo cu sinuciderea manechinului lui Bote! Greșelile anchetatorilor repetate la 8 ani distanță

Citeste si: Mama lui Coco, manechinul lui Botezatu, mesaj dincolo de moarte! ”Ei sunt cei care te-au ucis”

Citeste si: Elodia Ghinescu, chemată în instanţă, la 11 ani după ce a dispărut? A fost dată în judecată

Cum a reușit iubita să spargă un geam securizat?

Voi prezenta un mic video făcuți de niște experți ingineri care arată diferența dintre un geam termopan și un geam obișnuit. Am găsit un video care să arate exact același tip de geam, aceeași mărime, aceeași grosime, care sunt încadrate într-o ramă metalică exact așa cum era și ușa de la intarea lui Coco. Veți vedea că atunci când un geam obișnuit se sparge bineînțeles că sunt bucăți, cioburi mari care te rănesc la mâni, dar în momentul în care ai un termopan este foarte greu de spart. Puteți verifica și pe Youtube, sunt foarte multe persoane care încearcă să spargă un geam termopan cu ciocan, cu bolovani și le reușește până la urmă dar foarte greu.

Deci nu știm cum a spart iubita geamul: cu pumnul, cu cantul palmei, cu palmele... Și să nu uităm că totuși termopanul, atunci când se sparge, se sparge în întregime, nu se sparge parțial. În momentul în care s-a spart se face bucățele mici care nu te rănesc la mâini! Iar când geamul a fost spart, dacă cineva în interiorul locuinței a dat la o parte acele cioburi, așa cum ați văzut în fotografia judiciară, trebuia să existe totuși și niște cioburi în fața intrării de la Coco”, a declarat Mihaela Brooks.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate