Mihaela Drafta ajuta copiii bolnavi de cancer prin tratamente revolutionare in Israel

Designerul Mihaela Drafta vine in ajutorul familiilor cu copii bolnavi de laucemie si cancer din Romania. Cunoscutul designer a realizat o calatorie rascolitoare in Israel, tara unde a descoperit serviciile revolutionare ale spitalului universitar Hadassah, unde sunt tratati copii din toata lumea, si unde ar putea fi vindecate cat mai multe cazuri din Romania

Distribuie pe:
fara descriere

Deplasarea pe care Mihaela Drafta a avut-o in Ţara Sfanta a avut un puternic caracter spiritual, iar experienta a afectat-o profund. Designerul a vizitat locurile sacre ce stau la baza religiei crestine, s-a rugat la mormantul Sfant, a ajuns la Nazareth si Bethlehem, la Cana Galilee, precum si la Iordan, raul unde a fost botezat, conform credintei, Iisus Hristos.
Momentele de reculegere si de implinire sufleteasca au fost urmate de o experienta puternica pe care a trait-o la cel mai mare spital universitar din Ierusalim. Este vorba de Hadassah, centrul universitar unde au fost tratati si multi romani suferinzi de leucemie sau cancer.

Acolo l-a cunoscut pe micutul Mario, un baietel in varsta de cinci ani, diagnosticat anul trecut cu leucemie mieloida, dupa ce i-au fost descoperite vanatai pe corp. In urma analizelor efectuate in spitalele din Romania si a aflarii diagnosticului, familia baiatului a cerut ajutorul Statului Roman. Micutului i-a fost facut un dosar in vederea unui transplant de maduva la o clinica din strainatate.

fara descriere

Parintii au ales spitalul din Israel avand in vedere ca au auzit numai rezultate bune acolo. In plus, serviciile s-au dovedit a fi mai ieftine decat la clinicile din vestul Europei. Mario a suferit lunile trecute doua interventii chirurgicale iar acum se simte bine. A inceput sa manance, sa se joace si uneori chiar rade.

In prezent se afla tot sub tratamente cu antibiotice, prin urmare este inca slabit din pricina citostaticelor care i-au afectat ficatul stomacul si i-au provocat si o infectie in sange. Am insa convingerea, alaturi de parintii lui, ca se va reface complet cat de curand. Peste doua saptamani va reveni in Romania, unde va fi monitorizat permament. Apoi, Mario se va intoarce in Israel pentru controale efectuate la trei si lase luni. Este un adevarat luptator, iar faptul ca spitalul se afla in Ţara Sfanta are, cred eu, are o insemnatate aparte in vindecarea lui si a celorlalti
”, marturiseste Mihaela Drafta.

fara descriere

Designerul a revenit in Romania cu dorinta de a ajuta ca micutii diagnosticati cu leucemie sau cancer din Romania sa beneficieze de sprijinul legal si financiar pentru a ajuge sa fie tratati in clinica din Ierusalim. Mihaela s-a convins ea insasi de puterea tehnologica a centrului din Israel si de profesionalismul medicilor de acolo, astfel ca isi doreste sa initieze campanii de ajutorare a copiilor bolnavi din Romania, cu ajutorul oamenilor cu putere financiara si deschidere sufleteasca.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate