Mii de bucuresteni vor sa introduca prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca!

Distribuie pe:

fara descriere

 

Mii de persoane din Capitala sunt nemultumite de faptul ca pe monedele si bancnotele din Romania apar numai personalitati masculine si au initiat o petitie pentru a face prima banconota romaneasca pe care sa apara o personalitate feminina.

Ei aduna deja semnaturi pe hartie cat si electronic si doresc sa stranga peste 50.000 de semnaturi de sustinere pentru a demara un proiect mai amplu ce va fi trimis spre analiza BNR.

Cei care au venit cu ideea au si o lista cu 12 personalitati feminine care au marcat istoria din Romania. Acestea sunt. Regina Maria, Ana Aslan (medic), Stefania Maracineanu (fizician), Sofia Ionescu (prima femeie neurochirurg din lume), Ana Ipatescu (rol important in Revolutia de la 1848), Haricleea Hartulari-Darclee (soprana), Alexandrina Cantacuzino (lidera a miscarii feministe romanesti), Aurora Gruescu (prima femeie inginer silvicultor din lume), Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din Europa), Cecilia Cutescu-Storck (prima femeie profesor universitar in invatamantul de arta din Europa), Sarmiza Bilcescu-Alimanisteanu (prima femeie doctor in drept din lume), Ecaterina Teodoroiu (eroina in primul razboi mondial).

Tu pe cine ai vrea?


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate