Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că masca de protecție nu este obligatorie în aer liber. Care sunt condițiile? "Nu este obligatorie dacă.."

Reprezentanții MAI au lămurit cetățenii în privința obligativității purtării măștii de protecție pe stradă.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Ministerul Afacerilor Interne  a ținut să facă noi precizări în privința purtării măștii de protecție în aer liber. Astfel, oficialii le-au transmis cetățenilor că masca nu este obligatorie atunci când ies din casă, însă doar în momentul când se află singuri pe stradă.

Citeste si: Masca de protecție devine obligatorie pe stradă, acolo unde rata de infectare cu COVID-19 depășește șase la mia de locuitori

Portul măștii, obligatoriu în aer liber în zonele unde incidența depășește 6 la mie

Conform măsurilor stabilite de organele competente, masca de protecție este obligatorie în următoarele locuri, dacă zona are o incidență de sub 6 la mie: în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, în spațiile publice deschise de tipul piețelor, târgurilor, bâlciurilor, talciocurilor, stațiilor pentru transport în comun, dar și în alte locuri care se regăsesc în hotărârea adoptată de autorități, în cazul situațiilor de urgență.

Vaccinații pot sta fără mască la locul de muncă

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Spre deosebire de localitățile în care incidența este sub 6 la mie, în cele în care rata de infectare a depășit acest prag se impune purtarea măștii de protecție și în toate spațiile publice deschise, de la această regulă fiind scutite doar

persoanele care desfășoară activități sportive în mod individual sau însoțite de cei cu care locuiesc.

Autoritățile spun că oamenii pot să stea fără mască, dacă sunt singuri pe stradă

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

MAI, noi precizări referitoare la masca de protecție

Autoritățile au declarat că masca nu este obligatorie în aer liber, însă doar în momentul în care cetățenii se află singuri pe stradă: "Nu este obligatorie purtarea măștii de protecție dacă persoana este singură pe stradă", au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si: Un medic străin de la ATI Timișoara trage un semnal de alarmă pentru populația României: ”Pe lista mea se află vieți, la voi aberații”

Mai mult, masca nu este obligatorie nici pentru vaccinați la locurile de muncă sau în spațiile închise, dacă numărul celor din încăpere nu depășește 10 persoane. Și copii sub 5 ani sunt scutiți de această măsură, alături de prezentatorii tv și invitații acestora, dacă se respectă o distanță de 3 metri.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Promisiunea ministrului Educației: Elevii primesc 30 de milioane de măști gratuite în anul școlar 2021-2022

Un pacient vaccinat anti-COVID a murit după ce s-a infectat cu varianta Delta!

Noi precizări cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19! Alexandru Rafila: “Persoanelor cu imunitatea scăzută li se poate recomanda o doză suplimentară”

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Klaus Iohannis dă ordinul. E obligatoriu în toată România! Decizie BOMBĂ luată de președinte

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies