Ministerul de Externe: 470 de cetăţeni români au revenit în ţară

Ministerul de Externe: 470 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Spaniei, Regatul Belgiei, Regatul Ţărilor de Jos şi în Republica Irak au revenit în ţară.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Ministerul de Externe: 470 de cetăţeni români au revenit în ţară


In articol:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri seară, că 470 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Spaniei, Regatul Belgiei, Regatul Ţărilor de Jos şi în Republica Irak au revenit în ţară.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în ţară a 277 de cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti-Madrid-Bucureşti, respectiv Bucureşti-Barcelona-Bucureşti), a 14 cetăţeni români din Republica Irak (pe ruta Bucureşti-Erbil–Bucureşti) şi a 179 cetăţeni români din Regatul Belgiei şi Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Amsterdam-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a anunţatMAE, printr-un comunicat de presă.

Citeste si: Bilanț coronavirus: 13 decese anunţate vineri.Bilanţul a ajuns la 1248

 

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom şi a unei curse operate de o companie privată românească.

Cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive

Demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a 33 de cetăţeni străini, rezidenţi.

Citeste si: Ce a pățit un tânăr de 29 de ani după ce a fost injectat cu un vaccin împotriva coronavirusului

 

De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta Bucureşti-Erbil-Bucureşti au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetăţeni irakieni. Pe aceeaşi cursă, au fost îmbarcaţi şi 125 de cetăţeni străini care îşi continuă, prin România, traseul către statul de destinaţie.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate