Ministerul Educației: Liceeni din comunităţile dezavantajate vor primi tablete, cu abonament și internet inclus

Anunțul important făcut de Ministerul Educaţiei. Liceeni din comunităţile dezavantajate din punct de vedere tehnologic vor primi tablete. Primele 500 de tablete, cu abonament inclus şi susţinut pentru 24 de luni, vor fi livrate săptămâna viitoare.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Liceeni din comunităţile dezavantajate vor primi tablete
Liceeni din comunităţile dezavantajate vor primi tablete


In articol:

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) anunţă că liceeni din comunităţile dezavantajate din punct de vedere tehnologic vor primi tablete, iar primele 500 de tablete vor fi livrate săptămâna viitoare. Acestea vor avea abonament de internet inclus, acesta urmând a fi susţinut, pentru 24 de luni, de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV).

MEC anunţă că Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), prin Fundaţia USAMV, se alătură campaniei ”ÎmiPASĂ #ŞcoaladeACASĂ” un proiect prin care se vor dona elevilor liceelor din comunităţi dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus şi susţinut de către USAMV pentru 24 de luni.

”În cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va identifica împreuna cu USAMV Bucureşti liceele în care susţinerea învăţării la distanţă este necesară. Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare. Luând in considerare discrepantele din perspectiva predării online între mediul urban şi mediul rural, între comunităţi cu acces la tehnologie şi comunităţi dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele şi abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziţionate de USAMV Bucureşti, din venituri proprii, prin Fundaţia USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă  online a elevilor pentru examenul naţional de Bacalaureat şi, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universităţile româneşti”, a transmis MEC.

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Citeste si: Casa unui fost prefect de Gorj, reabilitată de primărie

Citeste si: Coronavirus: Cum te protejezi de virus la cumpărături?

Citeste si: A doua asistentă depistată pozitiv la COVID-19 în judeţul Cluj

Potrivit Ministerului Educației, acest program va continua

”Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învăţământ echitabil şi de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condiţiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaţionale asupra sistemului de învăţământ”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV Bucureşti.

”Felicit USAMV pentru iniţiativa de a se alătura campaniei lansată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educaţiei, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educaţie din România”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

În ultima perioadă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de unităţile de învăţământ şi universităţile româneşti, de Consiliul Naţional al Rectorilor, de asociaţiile de părinţi, elevi şi studenţi, de sindicatele din învăţământ şi de toţi partenerii din educaţie, fac eforturi pentru a putea oferi elevilor şi studenţilor o educaţie de calitate, în pofida accesului deficitar în mediul rural la mijloace informatice, precum şi în pofida condiţiilor de predare dificile în contextul suspendării cursurilor, îndeosebi în mediul rural. (Citeste si: Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Se vor amâna sau nu examenele?)

Urmatorul articol
Citește și:

Ramona Olaru și Cuza de la Noaptea Târziu s-au împăcat, la două zile după ce au confirmat despărțirea

Lia Bugnar îi interzice iubitului ei mai tânăr să o vadă la televizor: „Nu am fost niciodată o frumusețe. Nu pot să-l las să vadă așa ceva...”

Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Sfinții care vindecau toate bolile. Rugaciunea care rostită astăzi face minuni pentru sănătate

În plină pandemie, doi copii din Vâlcea nu au ce mânca şi stau într-o casă care se va dărâma pe ei. Bunica lor cere cu disperare un ajutor

Florin Salam s-a autoizolat în sânul familiei. Cum îşi petrece timpul şi ce sfat le dă fanilor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies