Ministerul Sănătății, declarații de ultimă oră privind noua tulpină de coronavirus

Reprezentanții Ministerului Sănătății au vrut să clarifice lucrurile cu privire la noua tulpină de COVID-19!

Ministerul Sănătății, declarații de ultimă oră privind noua tulpină de coronavirus
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

 

Ministerul Sănătății a transmis faptul că, la această oră, pe teritoriul României, nu a fost confirmată prezența tulpinii coronvirusului, care a făcut ravagii prin mai multe țări europene.

Citeste si: S-au deschis restaurantele și cafenelele din Sibiu, în limita a 30% din locuri. Măsurile, valabile până în 15 ianuarie

Tulpina nouă de COVID-19 a fost depistată pentru prima dată în Marea Britanie, iar ulterior în alte țări din Europa.

În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, ar fi fost identificată la un pacient întors recent în țară, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.

Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au

avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.

Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.

Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților”, este comunicatul de presă, transmis de

Ministerul Sănătății.

LISTA țărilor unde a fost descoperit virusul B.1.1.7

Încă o țară închide granițele călătorilor din Marea Britanie. De la 1 ianuarie, Turcia interzice zborurile din Regatul Unit, după ce a depistat 15 cazuri de infecții cu noua variantă de coronavirus, cea mai contagioasă apărută la britanici.

Citeste si: Simptom bizar provocat de COVID-19! Suferință cruntă pentru un pacient de 11 ani: „Nu mai putea să meargă!” Ce este „Degetul Covid”

Descoperirea cazurilor din Turcia ridică la 33 numărul țărilor în care a fost constatată infectarea cu noua variantă a Covid-19. Lista țărilor care au identificat infecții cu varianta B.1.1.7 a crescut rapid, iar începând de vineri include, pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia, și țările Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite, precum și Taiwan.

Ministerul Sănătății, declarații de ultimă oră privind noua tulpină de coronavirus
Ministerul Sănătății, declarații de ultimă oră privind noua tulpină de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

sursa- Digi 24

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Planuri mari în campania de vaccinare. Medicul Valeriu Gheorghiţă: „Din 4 ianuarie ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi"

Raed Arafat, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu restricțiile odată cu trecerea sărbătorilor

Raed Arafat, noi declarații despre vaccinul anticoronavirus! "Cu siguranță vor ajunge și alte vaccinuri..."

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Încă o nenorocire s-a abătut asupra României! Se extinde cu repeziciune

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mărturii despre viaţa de apoi. O femeie susține că timpul se oprește pe acel tărâm. Ce spun specialiștii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies