Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență ar fi ținut ascunsă tragedia de la Victor Babeș preț de câteva ore

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș a fost ținută departe de ochii presei preț de câteva ore!

Spitalul Victor Babeș
Spitalul Victor Babeș
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Preț de câteva ore, Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au ţinut secretă tragedia de la Spitalul Victor Babeş, până când situația a fost prezentată în presă.

Nenorocirea a avut loc în jur de ora 17:00, însă deputatul Emanuel Ungureanu a spus că, de fapt, totul s-ar fi întâmplat în jurul orei 15.00.

Informațiile despre tragedia de la Victor Babeș au început să iasă la iveală în jurul orei 20, atunci când au fost prezentate de presă.

Citeste si: Un pacient proaspăt operat și evacuat de la Spitalul Foișor face mărturii șocante! „E ordin de sus, trebuie să plecați”

Timp de câteva ore, decesul celor trei lăsaţi fără oxigen în unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea spitalului Victor Babeș a fost ţinută ascunsă. În tot acest interval de câteva ore, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a mers la Spitalul Victor Babeş.

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Citeste si: Ultima oră! Florin Cîțu, primele declarații după tragedia de la Spitalul Victor Babeș

Un lucru important de precizat este faptul că reprezentanții unității medicale nu au sesizat tragedia la numărul de urgenţă 112, ci au informat direct Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Explicațiile date de DSU

"Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări: Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de

peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor  care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat  o creșterea a  presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea  Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș

- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș

- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni

- 1 pacient la Floreasca

-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator", se arată în comunicatul Departamentului pentru situații de Urgență.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Caz neobișnuit în Ploiești! Tânăr lăsat fără permis după ce s-a spălat pe mâini cu dezinfectant

Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia

Titi Aur, declarații cutremurătoare de pe patul de spital! "Eram cu două surse de oxigen, nu aveam aer"

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies