Ministrul Cîmpeanu, împotriva Inspectoratului Școlar! Ce părere are despre cazul elevei căreia i-a crescut nota cu 5 puncte după contestație?

Ministrul educației a contrazis răspunsul oficial dat de Comisia Județeană Vrancea, în cazul elevei din Galați, care a primit nota 3 la Evaluarea Națională la matematică, iar după contestație a primit 8,4.

Ministrul Cîmpeanu împotriva Inspectoratului Școlar! Ce părere are despre cazul elevei căreia i-a crescut nota cu 5 puncte după contestație?
Sorin Mihai Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]
Autor: Andrada Bratovianu

In articol:

„Nu s-au inversat notele, nu suntem în Caragiale. Nu, pur și simplu din borderou, din 8,40 a fost greșit trecut pe lucrare 3,00, nu au fost doi elevi în joc, nu au fost lucrări inversate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Comisia Județeană de la Evaluarea Națională Vrancea a oferit un răspuns în scris la plângerea depusă de părinții elevei, care arată că au fost „inversate notele între lucrările numerotate GL-2013 cu GL-2012”, iar în incident au fost implicați doi elevi, potrivit

edupedu.

„Comisia Județeană va solicita Comisiei Naționale accesul în aplicația EVNAT, în vederea corectării notelor celor doi candidați”, se arată în documentul nr. 5902 din 7 iulie 2021, semnat de președintele și vicepreședintele Comisiei Județene de la Evaluarea Națională – ISJ Vrancea.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

După contestație, nota 3 a devenit 8,5

În urma unei sesizări primite de la Comisia judeţeană de evaluare a judeţului Galaţi, inspectoratul a transmis pe 7 iulie că a început cercetarea diferenței foarte mari de punctaj, de la 3 la 8.25, după contestații.

„Comisia judeţeană a mers în centrul nostru de corectare, am vizualizat lucrarea, am vizualizat borderourile, am verificat şi celelalte lucrări din centru şi am descoperit că la lucrarea cu numărul 2.012

a fost trecută nota lucrării cu numărul 2013. Practic cele două note au fost trecute inversat pe lucrări”, a declarat Daniela Marchitan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, la acea dată.

Citeste si: Imagini memorabile de la Survivor România sezonul 2. Ce se întâmpla în spatele camerelor de filmat

Din cauza celor întâmplate, cei doi profesori evaluatori riscă să nu mai poată participa în comisiile de corectare la examenul de Evaluare Națională.

Inspectorul general a evidențiat faptul că, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți profesori refuză să participe la corectarea lucrărilor de la examenele naționale, principalele motive fiind presiunea și timpul scurt pe care îl au la dispoziție pentru a nota lucrările.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre Elena Boncea, fiica Loredanei Groza. I-a moștenit frumusețea și talentul muzical

Războinicul Andrei Dascălu își sărbătorește ziua de naștere! Urările primite din partea foștilor colegi de la Survivor România: "Să ajungi în vârful piramidei"

Ce avere a strâns Dan Bălan din muzică. Ce face artistul în prezent

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Declarație de război în Europa! Este cutremur total la graniță. Ce s-a descoperit

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

VACCIN ANTI-COVID, la tine în grădină! Oamenii de știință, proiect uimitor. Ce au descoperit la SALATĂ ȘI SPANAC?

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies