Ministrul culturii a plecat dintre protestatarii de la Universitate cu luneta sparta! Daca auzi cum a ramas fara geam o sa te prabusesti de ras!

Ministrul culturii Daniel Barbu a fost surprins la un eveniment desfasurat in Centrul Vechi, la Club A, de catre protestatarii din piata Universitatii. Acuzat ca nu se implica in stoparea unor proiecte miniere, Barbu a fost luat la rost de demonstranti. Ministrul a ajuns la masina, insa luneta a fost sparta chiar cand a intrat in vehicul. Primul gand... protestatarii au aruncat cu pietre! Adevarul s-ar putea sa nu fie atat de violent, ci mai degraba amuzant.

Distribuie pe:

Autor:


fara descriereMinistrul culturii, Daniel Barbu nu a fost foarte inspirat, aseara, cand a mers la un eveniment in Club A, din Centrul vechi al Capitalei. Protestatarii din Piata Universitatii au aflat ca ministrul pe care il acuza de neimplicarea in stoparea unor proiecte miniere se afla "in vecini" asa ca au "descins" in club. Unii demonstranti au afisat mai multe pancarte, altii l-au huiduit sau l-au luat la intrebari. Cert este ca Barbu a iesit din club cu intentia de a intra in masina de la minister pentru a parasi rapid zona. In filmarile realizate aseara se aude cum cineva striga "Nu il agresati pe ministru! Nu va atingeti de el! kalooga_36441" . Intr-adevar, Barbu a fost inconjurat de politisti care l-au dus la masina.
La un moment dat, ministrul a intrat in masina si dupa ce a trantit usa, luneta s-a spart! Primul gand... protestatarii au aruncat cu pietre! Doar ca o piatra aruncata in acea zona a lunetei l-ar fi lovit si pe demnitar, iar ministrul nu a avut nici o reactie atunci cand geamul s-a facut praf. Au aparut tot felul de ipoteze, pana la aparitia unui clip in care se vede ca nimeni nu a lovit geamul si ca luneta s-a facut tandari cand Barbu a intrat in vehicul si a trantit portiera. Dar cum e posibil asa ceva?!
Simplu! Cand umiditatea e ridicata afara iar intr-o masina sunt mai multe persoane, in vehicul apare imediat condensul care acopera geamurile. In mod eronat, mai multi soferi pornesc in astfel de situatii sistemul anti inghet de pe luneta, desi afara sunt temperaturi peste 10 grade Celsius! Caldura excesiva duce la dilatarea geamului, si atunci cand o portera e trantita, din cauza presiunii si a vibratiilor, luneta se face bucati! Exact ca in cazul masinii ministeriale. Probabil ca din aceasta cauza Politia l-a audiat astazi si pe soferul ministrului Barbu. De altfel, protestatarii au fost luati prin surprindere de acuzatii, care au declarat public ca nu s-au atins de Barbu. In schimb au recunoscut ca au lipit pe masina sa afise, fara sa loveasca vehiculul. Si ministrul Barbu a recunoscut ca nu a fost bruscat.
Daca soferul e responsabil de accident, atat el cat si alti soferi care folosesc sistemul anti inghet pentru a scapa de condens ar trebui sa stie ca atunci cand e cald afara iar in masina se aburesc geamurile se foloseste sistemul de aer conditionat, setat pe o temperatura potrivita si nu pe recirculare. Climatizarea usuca rapid aerul iar condensul dispare imediat, mai ales ca fluxul e directionat prin grila parbrizului.

Sursa foto&video: pagina Facebook "Rezistenta urbana"


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate